РНБО занепокоїлася кібербезпекою в Україні / фото ua.depositphotos.com

Рада національної безпеки і оборони України на сьогоднішньому засіданні затвердила стратегію розвитку галузі кібербезпеки на наступні п'ять років.

Про це на брифінгу після засідання РНБО повідомив віце-прем'єр-міністр - міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

"Було прийнято стратегію розвитку кібербезпеки на наступні п'ять років. Мені здається, що і підхід до формування цієї стратегії, і якість цього документа, і актуальність - вони на найвищому рівні. Від аудиту сьогоднішньої ситуації до розуміння, що нам треба робити, щоб наша країна стала в кіберзахисті передовою країною у світі - все означено в стратегії", - сказав він.

Відео дня

Що цьому передувало

13 травня за участю президента Володимира Зеленського презентували "Кіберцентр UA30".

Зокрема, віце-прем'єр-міністр - міністр цифрової трансформації Михайло Федоров заявив, що "Кіберцентр UA30" є важливим елементом у рамках стратегії кіберрозвитку і кібербезпеки.

Читайте такожУ Мінцифри розповіли, чи можна зламати мобільний застосунок "Дія" (відео)

За словами Федорова, "UA30" є символічною назвою, оскільки цього року Україна відзначає важливу річницю проголошення незалежності країни. Глава Державної служби спеціального зв'язку та захисту інформації України Юрій Щиголь заявив, що в "Кіберцентрі UA30" об'єднано новітні технології, які доступні в нашій країні, і найкращі фахівці у сфері кіберзахисту і кібербезпеки.

За його словами, команда цього центру щодня в режимі 24/7 здійснює відбиття кібератак і кіберінцидентів.