ШІ показав зображення полюсів Сонця, які до цього часу були невидимими / фото ua.depositphotos.com

Спостереження за Сонцем зазвичай обмежуються лише видами збоку. Навіть супутникові місії, які відправляли для вивчення Сонця, були в основному обмежені вивченням його з екваторіальної точки зору.

Однак тут дослідникам прийшов на допомогу штучний інтелект. Як пише Newsweek, дослідники передали ШІ двовимірні зображення сонця, і він потім перевів їх у 3D-реконструкцію, що показує, як поверхня зірки змінюється з часом.

Після того, як штучний інтелект навчився точно реконструювати минулий вигляд сонця для тих областей, які спостерігав супутник, команда змусила його також екстраполювати вигляд полюсів.

Відео дня

Результат дає більш повне зображення Сонця та допоможе нам зрозуміти, як його випромінювання може вплинути на такі технології, як електромережі, супутники та радіозв’язок.

Дослідники попередили, що модель Сонця, створена їхнім штучним інтелектом, є лише "обгрунтованим припущенням", але, тим не менш, утворює корисне наближення, яке може допомогти у вивченні Сонця та інформувати майбутні місії, спрямовані для вивчення цієї зірки зблизька.

Раніше науковці з університетів Токіо і Кембриджу знайшли нові докази того, що радіус Сонця може бути меншим, ніж вважалося раніше.

Вас також можуть зацікавити новини: