Супутник може завдати комусь шкоди / фото NASA

Невдовзі на Землю впаде супутник NASA, котрий перебував у космосі упродовж більш, ніж 21 рік. Як повідомляє Space.com, вага пристрою дорівнює близько 270 кілограмам.

Супутник RHESSI перебував у космосі з лютого 2002-го року. Він вирушив на навколоземну орбіту у для вивчення викидів енергії та плазми на Сонці.

RHESSI був виведений з експлуатація у 2018-му році, після чого він блукав дотепер у відкритому космосі у неробочому стані.

Відео дня

Дослідники назвали і орієнтовний час падіння супутника. Очікується, що це трапиться 20 квітня о 4:30 ранку за київським часом. Однак може бути і похибка у 16 годин в обидві сторони.

У NASA відзначають, що більша частина цього пристрою згорить ще до входження в атмосферу. Однак через дуже сильне тертя деякі деталі витримають навантаження і під силою гравітації полетять вниз.

Ризик того, що уламки завдадуть шкоди комусь мінімальний, однак він все ж таки є. Дослідники оцінюють такий шанс, як приблизно 1 із 2467.

Новини космосу: що відомо

NASA опублікувало список астронавтів, котрі вперше за пів століття полетять на Місяць. Місія буде запущена у 2024-му році.

Космічний телескоп імені Джеймса Вебба виявив хмари пилу, які клубочаться на далекій планеті, яка обертається навколо двох зірок.

NASA оголосило про підписання контракту з компанією з українським корінням на суму більше, ніж 100 мільйонів доларів. Ціль – створити модуль для дослідження Місяця.

Вас також можуть зацікавити новини: