Ілюстрація / REUTERS

Компанія Twitter надасть науковцям і розробникам програмного забезпечення доступ до потоку даних в режимі реального часу про десятки мільйонів щоденних публічних твітів про COVID-19, які вони можуть використовувати для вивчення поширення захворювання або відстеження дезінформації.

Читайте такожУ Twitter розповіли, які публікації про коронавірус будуть видаляти

У Twitter повідомили, що цей доступ може також використовуватися затвердженими заявниками, які працюють в сфері кризового управління, реагування на НС або комунікації в співтовариствах, а також тими, хто розробляє інструменти обробки даних, щоб допомогти науковому співтовариству вивчати COVID-19, передає kommersant.

Відео дня

У повідомленні в блозі йдеться, що будь-який розробник або дослідник із затвердженим обліковим записом в Twitter може подати заявку на доступ до кінцевої точки потоку повідомлень про COVID-19, але вони повинні відповідати низці вимог, включаючи ту, що сценарій використання служить «суспільному благу». Заявники також повинні будуть пояснити, як вони будуть захищати конфіденційність і безпеку людей, до чиїх повідомленнями вони отримають доступ.

Багато версій про коронавірус, які не відповідають дійсності, отримують велике поширення. Так, проведене у березні журналом The Economist і YouGov опитування свідчить про те, що 13% американців вважають, що вся ситуація з коронавірусом є обманом, а 49% вірять, що епідемія була штучно створена людьми. Причому, як зазначає BBC Future, освічені люди піддаються такого роду фейковим новинам не менше, ніж неосвічені.