У британській Gamingtec відреагували на обшуки ДФС / фото facebook.com/SFSofUkraine

Днями Державна фіскальна служба прийшла з обшуками в київський офіс британської компанії Gamingtec, яка займається розробкою ПЗ для азартних ігор, хоча діяльність казино не належить до компетенції ДФС. Так відомство, яке буде розформовано вже наприкінці вересня, наостанок виживає IT-бізнес з України.

Про це повідомляє портал ain.ua.

Як зазначається, українська юрособа Gamingtec, ТОВ "СЕО КОР" (SEO CORE), попри те, що навіть не оперує в Україні, а тільки веде розробку ПЗ, все ж має українську ліцензію від КРАІЛ. І отримало її за тиждень до обшуку. При цьому в самому дозволі на обшук назва компанії не було вказано.

Відео дня

"Як нам стало відомо від представників компанії SEO CORE, співробітники ДФС на місці обшуку пред'явили рішення суду про дозвіл провести обшук. У рішенні суду не фігурує назва SEO CORE, а вказана лише адреса, за якою нібито проводиться незаконна діяльність. У рішенні суду міститься інформація про те, що нібито за адресою, де орендує приміщення компанія SEO CORE, проводиться нелегальна діяльність у сфері азартних ігор", - розповіли в Gamingtec.

Там також зазначили, що на операційну діяльність компаній, що використовують бренд Gamingtec у всьому світі, інцидент в Україні не матиме прямого впливу. Цей інцидент, ймовірно, матиме негативний вплив на репутацію України як юрисдикції для розробки програмного забезпечення. 

"Ми розглядаємо питання про рекомендацію партнерам Gamingtec у всьому світі не сприймати Україну як країну для ведення розробки програмного забезпечення", - прокоментували в Gamingtec.

Всю картину посилює той факт, що 25 вересня ДФС розформовують. 

Тим часом в соцмережах вже жартують над тим, що відбувається: "А ви думали, якщо 2 тижні залишилося, так що, тепер заносити не треба?"