Зорепад Персеїди 2021 де дивитися / фото REUTERS

З початку серпня і до 24 числа триває зорепад Персеїди. Ніч з 12 на 13 серпня - пік цього явища. УНІАН розповідає, де і як його можна побачити, а також як правильно загадати бажання на Зорепад Персеїди.

Що таке зорепад Персеїди

"Зорепад" - це умовна назва події. Насправді в цю ніч ми зможемо спостерігати потік згораючих метеоритів. Щорічно приблизно в серпні наша планета проходить сузір'я Персея крізь хвіст комети Свіфта-Туттля. Потрапляючи в атмосферу Землі, уламки комети згорають і нагадують падаючі зірки.

Коли очікується пік зорепаду

Зорепад триватиме приблизно з початку місяця до 24 серпня. Пік явища очікується в ніч з 12 на 13 серпня - у цей період будуть найяскравіші спалахи. Найбільше метеорів буде пролітати перед світанком. 

Відео дня

Як спостерігати за зорепадом

Персеїди видно неозброєним оком, тому спостерігати їх можна без телескопа. Зорепад можна спостерігати в Північній півкулі. Найкраще явище буде видно за межами великих міст або в горах. Побачити Персеїди можна буде в будь-якій ділянці неба.

Для спостереження рекомендується виїхати з освітлених місць і вибрати безхмарну ніч. У цю ніч також можна зробити красиві фотографії. Для цього вибирайте фотоапарат зі штативом і використовуйте максимальну витримку.

Вам також може бути цікаво: