REUTERS

У Бахмутському районі Донецької області поліцейським здався громадянин Російської Федерації, уродженець Республіки Саха (Якутія), який "ніс службу" в лавах бойовиків. Про це йдеться у повідомленні на сайті Національної поліції України.

До поліції у місті Часів Ярі звернувся 24-річний чоловік та повідомив, що в 2014 році брав участь у діяльності незаконних збройних формуваннях на території Бахмутського району.

Читайте такожРосія відгородилася від окупованого Донбасу карантинною смугою

Відео дня

"Виявилося, що він є громадянином РФ, в Україну приїхав у 2006 році. В червні 2014 року вступив у лави бойовиків. Зі зброєю в руках найманець ніс службу на блокпості біля села Григорівка, а також патрулював місто Часів Яр", - йдеться в повідомленні.

Після визволення Бахмутського району українськими військами чоловік втік і 4 роки переховувався в РФ, у Криму та різних областях України. Днями він повернувся у Часів Яр. "Дізнавшись, що існує програма "Повернися додому", яка дає шанс звільнитися від кримінальної відповідальності, колишній бойовик добровільно прийшов до поліції", - йдеться у повідомленні. При собі чоловік мав фальшивий паспорт громадянина України.

За фактом участі у незаконному збройному формуванні відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 260 Кримінального кодексу України (створення не передбачених законом воєнізованих або збройних формувань). Підозрюваний перевіряється на причетність до скоєння інших злочинів на території України.

Як повідомляв УНІАН, у минулому році у Донецькій області затримали чоловіка, який воював і в лавах ЗСУ, і в лавах "ДНР".