Народжене на вокзалі немовля почувається добре / фото swrailway.gov.ua

У Києві на залізничній станції "Дарниця" жінка народила дитину просто на лавці на платформі.

"Чергова на вокзалі Яна Якименко прийняла пологи у пасажирки прямісінько на платформі. Малеча не дочекалась лікарів швидкої та з'явилась на світ під керівництвом працівниці залізниці", - повідомив у Facebook в. о. голови "Укрзалізниці" Євген Кравцов.

За його словами, новонароджена дівчинка та мама почуваються добре.

Читайте такожДжамала народила первістка

Новоявлена "акушерка" Якименко поділилася своєю історією. За її словами, оператор повідомив, що з електрички зійде вагітна, у якої відійшли води, передає Залізничний інформаційний портал.

"Її мала зустріти я, — говорить Яна Якименко, — бо лікарка в цей час приймала важку пацієнтку в медпункті. Ніхто й подумати не міг, що все буде так швидко. Ми викликали швидку, а я побігла на платформу".

Яна побачила майбутню породіллю, котра повільно йшла з трьома важкими сумками. Жінка спеціально їхала до столиці за два тижні до пологів. Пройшли буквально 20 м, і вагітна сказала: "Все, здається, почалось". Вони дійшли до останньої лавки, й дитина майже відразу народилася. У породіллі при собі були пелюшки, тож маля сповили. Допомагав і пасажир із досвідом партнерських пологів.

"Дівчинка народилася маленька, я їй, як змогла, прочистила носик — і маля почало дихати, не плакало. Поклали дівчинку матері на живіт. За 10 хвилин приїхала швидка", - згадує чергова на вокзалі.