REUTERS

Як повідомили у Відділі з питань взаємодії зі ЗМІ адміністрації Державної прикордонної служби, сьогодні російською стороною в односторонньому порядку було здійснено оформлення гуманітарного вантажу.

Читайте такожПонад 60 машин російського гумконвою перетнули кордон

Враховуючи, що російською стороною порушені вимоги міжнародного та українського законодавства щодо переміщення товарів гуманітарної допомоги, а також те, що представники Міжнародного комітету Червоного Хреста не брали участі у переміщенні вантажу, український зведений підрозділ провів тільки візуальне спостереження за проходженням російського вантажу через державний кордон, без виконання покладених на нього контрольних функцій.

Відео дня

Візуальний контроль був здійснений в пунктах пропуску для автомобільного сполучення Донецьк-Ізварине та Матвєєв Курган-Успенка на території Російської Федерації двома зведеними прикордонно-митними групами.

З 08.10 до 09.10 через пункт пропуску "Матвєєв Курган" (РФ) проїхали 63 машини.

З 08.30 до 09.40 через пункт пропуску "Донецьк" (РФ) оформлені 43 транспортних засоби.

В цілому у двох пунктах пропуску було зафіксовано 106 автомобілів.

Як повідомляв УНІАН,30 листопада російські ЗМІпроінформували, що сьогодні вранці вантажівки восьмого російського «гуманітарного конвою» перетнули російсько-український кордон і попрямували в Луганськ і Донецьк.