Відео з побиттям поширили в мережі / скріншот

Київська місцева прокуратура почала кримінальне провадження за фактом побиття поліцейським чоловіка у київському метро.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури міста Києва.

"Київською місцевою прокуратурою № 7 розпочато кримінальне провадження за фактом можливих неправомірних дій з боку столичного поліцейського у зв’язку із інцидентом, який стався 08.07.2018 на станції метро "Контрактова площа", - йдеться у повідомленні.

Відео дня

У прокуратурі зазначають, що за попередніми даними, 23-річний співробітник управління поліції в метрополітені ГУНП в м. Києві, перебуваючи на службі, без явної необхідності застосував відносно чоловіка на пероні станції метро "заходи фізичного впливу та спецзасоби".

Читайте такожПоліцейським, які знущалися над безхатьком у Харкові, загрожує 8 років в'язниці (відео)

"За цим фактом місцевою прокуратурою до ЄРДР внесено відомості за ознаками вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 365 КК України (перевищення влади або службових повноважень)", - додають у столичній прокуратурі.

Водночас керівництво столичного главку поліції проведе службову перевірку відносно поліцейського, її результати долучать до матеріалів кримінального провадження.

"Досудове розслідування триває, проводяться необхідні першочергові слідчі (розшукові) дії з метою об’єктивного з’ясування всіх обставин події", - підсумували у столичній прокуратурі.

10 липня у метрополітені Києва на станції "Контрактова площа" правоохоронець кийком побив чоловіка. Відео з побиттям поширили в мережі.