Зазначені обмеження введені на вимогу російських слідчих і ФСБ РФ / espreso.tv

Російська окупаційна адміністрація заборонила виїзд на територію РФ всім чоловікам призивного віку, незалежно від їхнього громадянства та обставин, за яких вони опинились на тимчасово окупованих територіях Донбасу.

Як передає кореспондент УНІАН, про це сьогодні під час брифінгу повідомив речник Міністерства оборони України Максим Праута.

Читайте також"Вне зоны доступа": в окупований Донецьк зібралися відомі російські музиканти

Відео дня

«За інформацією Головного управління розвідки Міноборони України, російська окупаційна адміністрація приховано заборонила виїзд на територію РФ всім чоловікам призивного віку, незалежно від їхнього громадянства та обставин, за яких вони опинились на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей. Крім того, запроваджено й інші обмеження громадянських прав для населення чоловічої статі.», - сказав він.

За словами речника, зокрема, заборонено перебувати на лікуванні не за місцем прописки, або проживати більше трьох діб у інших населених пунктах без реєстрації т.зв. «правоохоронними органами». Зазначені обмеження введено за вимогою російських слідчих та співробітників органів ФСБ РФ, які здійснюють розшук т.зв. військовослужбовців російсько-окупаційних військ, причетних до скоєння правопорушень і самовільного залишення місць служби.

«При цьому, під зазначеним приводом вживаються комплексні заходи з виявлення осіб, які ухиляються від осіннього призову на військову службу у складі підрозділів з’єднань і частин 1 та 2 АК ЗС РФ», - додав Праута.

Як повідомляв УНІАН, незважаючи шкільне перемир'я число обстрілу на Донбасі збільшилася на 30%.