Бурштин виявився нешліфованим / фото: Krajowa Administracja Skarbowa

Співробітники Державної податкової адміністрації Польщі з Підкарпаття вилучили рекордну контрабанду понад 275 кг необробленого бурштину, який намагався ввезти на територію Польщі громадянин України у прикордонному пункті пропуску в Корчовій.

Про це повідомляє «Польське Радіо».

За словами речниці Палати податкової адміністрації у Ряшеві Едити Хабовської, бурштин виявили у приватній автівці на польській реєстрації, за кермом якої був громадянин України.

«Під час контролю співробітники виявили конструкторські зміни в автівці, що були використані для контрабанди. Загалом ми знайшли понад 275 кг нешліфованого бурштину», – додала Хабовська.

Читайте такожУ Львівській області затримали чоловіка при спробі вивезти на авто до Польщі 17 кг бурштину

За її оцінками, на перевезення такої кількості бурштину передбачений податок на додану вартість у розмірі понад 63 тис. злотих (понад 14 тис. євро).

Відзначається, що від початку 2018 року під час контролю у польсько-українських пунктах пропуску у Підкарпатському воєводстві було вилучено загалом контрабанду приблизно 600 кг бурштину. У 2017 році кількість незаконного товару склала 424 кг бурштину.

Як повідомляв УНІАН, 30 вересня у Закарпатській області співробітники Служби безпеки України спільно з прокуратурою припинили спробу контрабанди до країн Євросоюзу понад тони бурштину вартістю 1 млн доларів.