Представник забудовника журналісту: "У вас дурні запитання. Ви щось розумне спитайте" / скріншот

Зі сварками, штовханиною, вибухами та димом комунальники розібрали паркан довкола скандального будівництва готелю навпроти музею Булгакова на Андріївському узвозі в Києві.

Паркан і роботи відновили напередодні, попри заборони та численні протести громадськості, ідеться в сюжеті ТСН.

Читайте такожБілоцерковець: Київ змусить забудовника на Андріївському йти на містобудівну раду

Демонтаж незаконних конструкцій розпочали о 10:00 ранку в оточенні правоохоронців. Будівельники проти: "Ми ж нічого не робимо, не бикуємо, ми просто хочемо добудувати".

На будівництві з'являються представники КМДА та кажуть, що кран і паркан на вулиці Фролівській встановили незаконно – вулицю треба звільнити. "У забудовника є три дні, аби прибрати цей кран. Якщо він це не зробить, то місто буде прибирати цей кран", - попередили чиновники.

Директор компанії забудовника натомість наполягає, що все робить законно: на будівництво має ухвалу суду, в разі перешкоджання готовий знову позиватися та вимагати відшкодування збитків. Тим часом на будівництві чутно на одному з поверхів вибухи кількох димових шашок. Через густий дим стає важко дихати. Забудовник стверджує, що провокацію зробили активісти, хоча вони стояли поруч із ним унизу.

Тим часом музей Булгакова й сусідні будинки стрімко ідуть тріщинами. В гостях у пана Володимира журналісти були ще навесні – відтоді з’явилися нові. "Бачите – пофарбовано було, вже тріщить. Він зруйнував гору, яка є заповідною", - розповів господар.

Паркан прибирають за дві години, а от з тераси пана Володимира ТСН бачить, що як тільки активісти розійшлися, будувати почали знову. Стріла крану пересувалася просто над головами сусідів.

На питання, чому так відбувається, забудовник відповів просто: "У вас дурні запитання. Ви щось розумне спитайте".