Суд окупантів у Сімферополі постановив заарештувати чотирьох взятих у полон поблизу Керченської протоки українських моряків.

Українські військові Володимир Варимез, Сергій Цибізов і Віктор Беспальченко заарештовані на два місяці, Андрій Оприско - на 1 місяць і 29 днів.

Відео дня

Агетство Reuters опублікувало фото, на яких зображені біля будівлі суду окупантів захоплені росіянами українські моряки.

Читайте такожОкупанти заарештували чотирьох захоплених поблизу Керченської протоки українських моряків

Як повідомляв УНІАН, вранці 25 листопада Росія заблокувала прохід в Керченську протоку українському буксиру «Яни Капу» і двом катерам «Бердянськ» і «Нікополь», які здійснювали плановий перехід з порту Одеси в порт Маріуполь.

У командуванні ВМС наголосили, що про намір здійснювати перехід заздалегідь було поінформовано російську сторону відповідно до міжнародних норм з метою забезпечення безпеки судноплавства.

Російський прикордонний корабель «Дон» протаранив український рейдовий буксир, в результаті чого його було зруйновано. Крім того, при виході з Керченської протоки російські кораблі відкрили прицільний вогонь по українських кораблях, які вже поверталися в Одесу, так і не отримавши інформації щодо можливості проходження через протоку. Шість українських військовослужбовців поранені, решта членів екіпажів потрапили в полон.

За різними даними, загалом у полон було захоплено 23 чи 24 українських військовослужбовців.

Завтра, 28 листопада, так званий «суд» в окупованому Криму обере запобіжний захід взятому в полон командиру українського буксира «Яни Капу» Олегу Мельничуку.