На Закарпатті вздовж кордону встановили колючий дріт / фото ДПСУ

Прикордонники посилюють засоби протидії тютюновій контрабанді у Закарпатській та Чернівецькій областях.

Читайте такожНа Закарпатті трьох затриманих "на гарячому" контрабандистів відправили до військкомату - Москаль

Окрім людських резервів, задіяних додатково на цих напрямках, керівництвом прикордонного відомства прийнято рішення вздовж лінії кордону облаштувати інженерні загородження, аби ще більше знизити активність тютюнової контрабанди, повідомили у Державній прикордонній службі.

Відео дня

"Наразі прикордонниками Мукачівського загону було встановлено 7 тисяч метрів спірального загороджувального паркану. Такий паркан не згинається та не ламається, його досить складно подолати, і хоча контрабандисти все ж намагаються вишукувати способи його подолання, це значно уповільнює їх незаконні наміри", - йдеться у повідомленні.

фото ДПСУ

Крім того, прикордонники облаштовують й інші загородження, серед яких так звані спотикачі, малопомітні перешкоди та інше.

фото ДПСУ

Як повідомляв УНІАН, в ніч на 16 листопада на Закарпатті чоловік, який може бути причетним до контрабанди, здійснив наїзд автомобілем на начальника відділу прикордонної служби «Ділове» на Закарпатті майора Вадим Березинського. Внаслідок наїзду офіцер-прикордонник був тяжко травмований. До місця події було викликано карету швидкої допомоги, військовослужбовця доставили до реанімаційного відділення, де було здійснено негайне оперативне втручання.

17 листопада прикордонник помер.

Поліція затримала підозрюваного, ним виявився 34-річний житель Рахова. Йому інкриміновано злочинні дії за ст. 348 Кримінального кодeксу ("посягання на життя працівника правоохоронного органу, члена громадського формування з охорони громадського порядку і державного кордону або військовослужбовця.