19 грудня ряд редакцій українських ЗМІ отримав електронний лист з адреси unian.com.ua@gmail.com з текстом, в якому йдеться про те, що в московській лікарні помер екс-президент України Віктор Янукович. При цьому, у підписі до даного повідомлення були вказані фактична адреса редакції ТОВ «УНІАН» і невідомий нам номер телефону.

УНІАН не має жодного стосунку до розсилання даного повідомлення. Електронна адреса unian.com.ua@gmail.com ніяк не пов'язана з УНІАН і не керується редакцією або іншими підрозділами Компанії, а наше інформаційне агентство для розсилок використовує тільки електронні адреси з домену unian.net.

На жаль, ми не можемо підтвердити викладену в листі новину, яка не залишила нікого байдужим. Просимо колег бути пильними: можливо, успішне проведення Об'єднавчого Собору православних церков не дає спокою нездоровим людям з-за поребрика, а, можливо, комусь не комфортно через наші новини про корупціонерів в Україні – саме ці невідомі вирішили зробити фейкову розсилку, прикриваючись брендом саме УНІАН.

Відео дня