Вирішується питання повідомлення затриманому про підозру та обрання міри запобіжного заходу \ фото УНІАН

Співробітники Служби безпеки України у Львівській області 4 січня затримали на хабарі голову однієї з районних державних адміністрацій регіону. Ним виявився голова Сокальської районної державної адміністрації Роман Токай.

Читайте такожНа Львівщині на хабарі в 21 тисячу гривень попався голова райдержадміністрації

Про це повідомили УНІАН у прес-центрі управління СБУ у Львівській області. «Чиновник вимагав від свого підлеглого 21 тисячу гривень за не створення перешкод у службовій діяльності та нарахування грошової премії. Оперативники спецслужби затримали посадовця у власному службовому кабінеті після одержання усієї суми неправомірної вигоди», - зазначається у повідомленні.

Відео дня

Операція із затримання хабарника проводилася спільно зі слідчими Нацполіції та під процесуальним керівництвом військової прокуратури Західного регіону.

У межах відкритого кримінального провадження за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу тривають слідчі дії. Вирішується питання повідомлення затриманому про підозру та обрання міри запобіжного заходу.

У Львівській ОДА прокоментували інформацію про затримання голови РДА на хабарі.

«За інформацією правоохоронних структур, за ознаками кримінального правопорушення задокументовано протиправні дії голови Сокальської районної державної адміністрації Романа Токая. Львівська ОДА підтримує дії правоохоронних органів, адже правопорушник повинен відповідати за вчинене, незалежно від займаної посади. Очищення владних структур від працівників, які зловживають службовим становищем, триватимуть і надалі, незалежно від того чи це буде міський голова, чи голова райдержадміністрації», - йдеться у повідомленні прес-служби Львівської ОДА.

У Львівській ОДА також зазначили, що «Кабінет міністрів погодив звільнення з займаної посади голову Сокальської районної адміністрації Романа Токая від 22 грудня».