У Львові пройшла акція «Переходь у Православну церкву України» / фото УНІАН

У Львові сьогодні вранці біля будівлі Кафедрального Свято-Георгіївського собору молодь провела акцію «Переходь у Православну церкву України».

Як повідомляється на сторінці «Правий сектор/Львівщина» у Facebook, у такий спосіб «українські націоналісти закликають вірян та священиків підтримати церковне об'єднання».

Читайте такожЯк проходила історична церемонія підписання томосу для ПЦУ в Стамбулі (фоторепортаж)

Відео дня

На оприлюдненому відео видно, що біля Свято-Георгіївської церкви, що підпорядковується колишній УПЦ Московського патріархату, зібралося близько 20 молодих людей з державними прапорами України та червоно-чорними стягами. Вони тримали плакати з написами: «Переходь в Православну церкву України! Геть загарбників у рясах!» та «Геть Московський патріархат з України».

Також активісти закликали парафіян, які заходили до церкви на службу, «підтримати церковне об‘єднання».

Як повідомляв УНІАН, чотири громади колишньої УПЦ Московського патріархату із 49, що діють у Львівській області, вже заявили про перехід до Православної церкви України.

Сьогодні, 6 січня, у соборі святого Георгія у Стамбулі вселенський патріарх Варфоломій вручив томос про надання автокефалії Православній церкві України її предстоятелю, митрополиту Київському і всієї України Епіфанію. У томосі йдеться про те, що Вселенський патріархат визнає в межах політично сформованої території України канонічно автокефальну, самоврядну православну церкву.