Суд у Керчі розгляне умовно-дострокове звільнення Балуха / фото Радіо Свобода

У підконтрольному Кремлю Керченському міському суді на 25 січня призначено засідання з розгляду клопотання захисту українського активіста Володимира Балуха про його умовно-дострокове звільнення.

Читайте такожДенісова назвала кількість українців, яких незаконно утримують у російських в’язницях

Про це повідомляє Кримська правозахисна група на своїй сторінці у Facebook.

Відео дня

Початок засідання запланований на 14:00 за місцевим часом.

Раніше таке судове засідання планувалося на 9 січня, однак, як пояснив представник сторони обвинувачення, необхідні документи Балух отримав на один день пізніше від терміну, передбаченого російським законодавством. На цій підставі суддя Олександр Ковальов переніс засідання суду.

Як повідомляв УНІАН, ФСБ РФ затримала Балуха в окупованому Криму 8 грудня 2016 року, стверджуючи, що нібито на горищі його будинку знайдено 90 набоїв і кілька тротилових шашок.

5 липня 2018 року підконтрольний Росії так званий «Роздольненський районний суд» засудив Балуха до 5 років колонії загального режиму і штрафу 10 тис. рублів (близько 4 тис. грн) за сукупністю двох кримінальних справ, порушених за нібито зберігання боєприпасів і нібито побиття начальника ІТТ.

3 жовтня так званий «Верховний суд» в Криму після розгляду апеляції скоротив 5-річний термін ув'язнення Балуха до 4 років і 11 місяців.

19 березня 2018 року Балух оголосив безстрокове голодування. На початку жовтня активіст припинив голодування, у середині жовтня його етапували до Керченської колонії №2.

19 листопада адвокат Дмитро Дінзе повідомив, що сторона захисту подала прохання про умовно-дострокове звільнення Балуха, якому на той момент залишилося відбути покарання 1 рік і 4 місяці.