Фото УНІАН

Три з половиною тисячі молодих офіцерів військових вишів України пройдуть курси з тактичної медицини.

Про це повідомила радник президента України, народний депутат Ольга Богомолець сьогодні під час брифінгу у Львові, передає кореспондент УНІАН. 

За її словами, це дасть змогу вирішити проблему максимально швидкого надання медичної допомоги та врятувати життя якомога більшій кількості бійців, які зараз воюють на передовій у зоні АТО.

Відео дня

Богомолець підкреслила, що «під час навчань курсанти отримають практичні навички із зупинки втрати крові, розблокування дихальних шляхів, рятування від пневмотораксу, належне транспортування пораненого».

Читайте такожБогомолець виступає за відновлення військово-медичної підготовки у навчальних закладах

«Навчання вже відбулися у чотирьох військових закладах Києва та військовій академії міста Житомира, сьогодні вони відбуваються у Львові, завтра - у Хмельницькому. Також проводитимуться у Харкові, Одесі та Дніпропетровську. В загальному практичні навички здобудуть офіцери 14 військових вишів України», - зазначила радник.

Вона наголосила, що навчання проводять сертифіковані інструктори НАТО і навчені у бою українські спеціалісти з військової тактичної допомоги та сертифіковані інструктори, які навчають солдатів наданню першої допомоги у бою.

Читайте такожОдеський медуніверситет відкрив спецкурси з перепідготовки лікарів для роботи в АТО

«Лікарі спеціально відсторонені від проведення цього курсу, адже основне його завдання полягає не у наданні медичної професійної допомоги, а власне, як надати ту годину часу, за яку можна буде довести пораненого до лікувального закладу, де вже буде надана безпосередньо лікарська допомога», - розповіла Богомолець.

Крім того, у Львові вона відвідала бійців із зони АТО, які проходять лікування і реабілітацію у Військово-медичному клінічному центрі Західного регіону, ознайомилася зі станом робіт на Львівському міжрегіональному центрі соціально-трудової, професійної та медичної реабілітації інвалідів та зустрілася з керівництвом Львівської обласної державної клінічної психіатричної лікарні.