В Україні триває перехід парафій до ПЦУ / фото УНІАН

До Православної церкви України приєдналася парафія колишньої Української православної церкви Московського патріархату в селі Морозівка Баришівського району Київської області.

Читайте такожНа Житомирщині ще дві громади колишньої УПЦ МП перейшли до ПЦУ

Про це повідомив митрополит Переяслав-Хмельницький і Вишневський ПЦУ Олександр (Драбинко) у Facebook.

Відео дня

«До Православної церкви України приєдналася Свято-Успенська парафія с. Морозівки на Київщині», - заявив він.

При цьому Драбинко під дописом також розмістив прохання клірика Бориспільської єпархії колишньої УПЦ МП щодо приєднання до ПЦУ та свій наказ про прийняття парафії в лоно єдиної помісної Православної церкви України.

Зазначається, що «тимчасовий указ виданий протоієрею Миколаю Брезі в тому, що нами, митрополитом Переяслав-Хмельницьким і Вишневським Олександром, який діє згідно з повноваженнями, наданими вселенським патріархом Варфоломієм з огляду на подане прохання, ви та парафія на честь Успіння Божої Матері, що в селі Морозівка Баришівського району Київської області, де ви є настоятелем, приймаєтесь до Православної церкви України».

Як повідомляв УНІАН, 15 грудня Об'єднавчий собор представників українських православних церков обрав митрополита Переяславського та Білоцерківського Української православної церкви Київського патріархату Епіфанія предстоятелем єдиної помісної Православної церкви України.

6 січня в соборі Святого Георгія у Стамбулі вселенський патріарх Варфоломій вручив томос про надання автокефалії ПЦУ її предстоятелю Епіфанію.