З усієї групи опіатів в сечі Зайцевої знайшли тільки кодеїн / фото facebook.com/tetyana.dotsyak

З усієї групи опіатів у фігурантки кривавої ДТП у Харкові Олени Зайцевої знайшли лише кодеїн. Отже, тест-смужка зреагувала саме на кодеїн. Експерти сказали, що їм треба кількість цих кодеїнів. Аби зрозуміти, як вони вплинули на організм. 

Та установ, які це можуть рахувати кількість, в Україні одиниці. Одразу туди чомусь сечу не відправили. Про це на своїй сторінці у Facebook написала журналістка Тетяна Доцяк, звернувши увагу на свідчення лікаря-нарколога Олени Федірко, яка підтвердила факт прийому Зайцевою опіатів, але відмовилася визнати, що та була у наркотичному стані.

Читайте такожКривава ДТП у Харкові: дебати у справі Зайцевої-Дронова перенесли

Відео дня

"Федірко підтвердила невиконану позу Ромберга, хитку ходу, млявість, звужені зіниці. Бо не могла не підтвердити. Інакше - стаття. Але чи був це наркотичний стан - не знає. Припускає, що це міг бути результат черепно-мозкової травми. Але у Зайцевої черепно-мозкова травма не підтвердилася", — зазначила журналістка.

"Тест-смужка реагує, коли кодеїнів в сечі є 300 нг на мл. Значить, можемо впевнено сказати, у Зайцевої було кодеїнів не менше 300 нг на мл", - додала вона.

За словами Доцяк, надії на те, що прокурори змінять обвинувальний акт і додадуть обтяження, не було. Не для того всі вони разом зі слідчим старанно працювали на етапі слідства.

"Від самого початку Зайцеви розуміли, що їй сидіти. Питання було лише в тому - скільки. Все робили, аби зменшити термін у першій інстанції. Ще менше в апеляції. Потім дострокове звільнення. І обтяження в їхні плани не входило", - заявила журналістка.

Як повідомляв УНІАН, 8 жовтня 2017 року в Харкові на перехресті вулиці Сумської та провулку Мечникова сталося зіткнення «Лексуса» 20-річної Олени Зайцевої, який рухався на червоне світло світлофора з перевищенням дозволеної швидкості, та автомобіля «Фольксваген Туарег», за кермом якого був 49-річний Геннадій Дронов. Після зіткнення «Лексус» вилетів на тротуар і збив 11 пішоходів. На місці загинули п'ять людей, ще одна людина померла від травм у лікарні.

Суд взяв під варту Дронова та Зайцеву на час проведення розслідування у справі. Перші аналізи показали наявність в організмі Зайцевої опіатів.