Вирішується питання про повідомлення чиновнику про підозру / фото dbr.gov.ua

У Києві слідчими теруправління Державного бюро розслідувань затримано заступника голови Печерської райдержадміністрації, який вимагав від підприємця хабарі.

Як повідомляє прес-служба ДБР, встановлено, що за щомісячну виплату у розмірі 20 тисяч гривень держслужбовець обіцяв приватному підприємцю надати дозвільні документи для отримання в оренду приміщень, які належать до комунальної власності.

"Державного службовця затримано під час отримання неправомірної вигоди за оперативного супроводження Управління захисту економіки в м. Києві Департаменту захисту економіки Національної поліції України в порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України", - йдеться в повідомленні.

Відео дня

Читайте такожПосадовець "Укрзалізниці" погорів на хабарі у 250 тисяч гривень

На даний час проводяться невідкладні слідчі дії, обшуки в службових приміщеннях Печерської РДА та за місцем проживання затриманого.

Також вирішується питання про повідомлення чиновнику про підозру.

"У разі доведення вини за скоєне кримінальне правопорушення, передбачене частиною 3 статті 368 Кримінального кодексу України (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою, яка займає відповідальне становище), особі загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з конфіскацією майна", - додали в ДБР.

Раніше УНІАН повідомляв, що чиновницю Харківської міської ради викрито під час одержання 84 тисяч гривень хабара, який вона вимагала за сприяння в усиновленні немовляти.