5 лютого о 14-30 в УНІАН розпочався круглий стіл на тему: «Квота на працевлаштування осіб з інвалідністю: чому важливий напрям  соціальної політики України перетворюється на пастку для бізнесу та корупційну схему для чиновників?». 

В Україні вже декілька років активно впроваджується політика соціальної підтримки осіб з інвалідністю, а для всіх підприємств  законодавчо встановлений норматив робочих місць для працевлаштування  інвалідів. Для тих, хто не виконує ці норми, передбачені великі суми штрафних санкцій.  Але, в деяких сферах підприємницької діяльності, ця важлива державна  ініціатива не може бути застосована на практиці, тому що  не тільки протирічить іншим законам, а й може стати просто небезпечною для суспільства та призвести до трагічних наслідків. Особливо це стосується сфери безпеки та охоронних послуг. 

Офіційні представники компанії, яка забезпечує охорону у паливно-енергетичному комплексі, вперше, вирішили порушити мовчання та винести на публічне обговорення ситуацію, в якій опинилося  підприємство.  

Відео дня

Під час круглого столу будуть обговорені питання: 

  • Як діяти в ситуації коли  вимоги закону про працевлаштування осіб з інвалідністю протирічать практичній діяльності підприємства? 
  • Чи може особа, з особливими потребами виконувати свої трудові обов’язки на підприємствах з особливими умовами? 
  • Чому чиновники замість захисту інтересів роботодавців та інвалідів створюють офіційну корупційну схему власного збагачення? 
  • На чиєму боці виступають  суди та як роботодавцю відстояти свою позицію? 
  • Які ще сфери  підприємництва, навіть при великому бажанні, не можуть сьогодні працевлаштувати осіб з інвалідністю, тому що це протирічить їх діяльності?
  • Які зміни потрібні на законодавчому рівні, щоб бізнес спокійно працював і сплачував податки, а особи з інвалідністю мали змогу відчувати себе соціально захищеними?

До участі запрошені: перший заступник директора ТОВ «Секьюрайті» Петро Федорченко; голова Всеукраїнського об'єднання роботодавців охоронної галузі "Федерація професіоналів безпеки" Сергій Сидоренко; співробітники  сфери безпеки,  інваліди війни з числа учасників антитерористичної операції; юрист та адвокат Олена Петрова; народний депутат України, Перший заступник Голови Комітету з питань запобігання та протидії корупції Юрій Савчук; представники Міністерства соціальної політики України.