Стан Бекірова різко погіршився / фото David Dibert / pexels.com

Посольство Сполучених Штатів Америки закликало Російську Федерацію негайно звільнити незаконно заарештованого кримськотатарського активіста Едема Бекірова.

Про це йдеться у повідомленні посольства США в Україні у мікроблозі Twitter.

"Росія, відпусти Бекірова й усіх інших українських політичних в’язнів негайно! Крим - це Україна", - наголосили в посольстві.

Відео дня

Американські дипломати нагадали, що 55 днів тому Росія незаконно затримала кримського татарина Едема Бекірова, коли він спробував відвідати свою пристарілу матір.

"Росія також відмовила Бекірову, який має ампутацію, у належному медичному догляді. Неприпустимо", - завили в посольстві США.

Читайте такожВ ЄС закликали Росію терміново звільнити Павла Гриба і забезпечити йому медичну допомогу

Як повідомляв УНІАН, 12 грудня 2018 року російські силовики затримали Бекірова на адмінкордоні з окупованим Кримом і вивезли до будівлі ФСБ РФ у Сімферополі.

Активіста звинувачують у зберіганні, поширенні та транспортуванні понад 10 кг тротилу та 190 бойових набоїв.

Йому нещодавно зробили складну операцію на серці, але не надають медичної допомоги. Також у Бекірова ампутовано ногу.

Наступного дня після затримання так званий "суд" у Сімферополі обрав Бекірову запобіжний захід у вигляді тримання під вартою в СІЗО до 11 лютого 2019 року.

15 січня український омбудсмен Людмила Денісова повідомляла, що Бекірова вивозили до сімферопольської лікарні на медобстеження. 18 січня стало відомо, що Бекірова повернули до СІЗО, хоча його обстеження мало тривати два тижні.

23 січня голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров заявив, що стан Бекірова різко погіршився.