Насправді приготування кексу не таке вже складне завдання \ Pixabay

Що може бути краще, ніж почати ранок з кави і смачного кексу, приготовленого вдома своїми руками? Існує багато оригінальних і простих рецептів кексів. Насправді приготування кексу не таке вже складне завдання, і після того як ви наб'єте руку в його випічці, вам навряд чи захочеться купувати кекс в магазині.

Спочатку звернемо увагу на оригінальні рецепти кексів.

Рецепт кокосових кексів з шоколадною начинкою:

Інгредієнти: кокосова стружка - 100 г; масло вершкове - 150 г, молоко - 200 мл, борошно пшеничне - 350 г, розпушувач - 2 ч. л., цукор - 100 г, шоколад темний - 150 г, яйця курячі - 2 шт., мигдальні пластівці для прикраси.

Приготування: для тіста спочатку з'єднуємо курячі яйця з цукром. Збиваємо їх і додаємо дуже м'яке масло і молоко. Перемішуємо. Додаємо кокосову стружку, перемішуємо. Тепер вводимо просіяне борошно з розпушувачем. Формочки для кексів вистилаємо паперовими капсулами і викладаємо в кожну по одній столовій ложці тіста. Потім кладемо по шматочку шоколаду. Накриваємо шоколад столовою ложкою тіста. Поміщаємо кекси в попередньо розігріту духовку випікатися 20 хвилин при 200 ºC. Прикрашаємо кекси мигдальними пластівцями.

Рецепт кексу "Тірамісу":

Інгредієнти для тіста: борошно - 1 ½ скл., масло вершкове - 100 г, цукор - 160 г, яйце - 2 шт., сіль - щіпка, розпушувач - 1 ½ ч. л., молоко - 200 мл, ванілін - 2 гр. Для крему: сир - 250 г, вершки 33-35% - 150 г, цукрова пудра - 5 ст. л., ванілін - 2 г, какао - 2 ст. л. Для просочення: свіжозварена кава, ром - 2 ст. л.

Приготування: збити вершкове масло з цукром, сіллю і ваніліном. По черзі додати яйця. Потім додати молоко і борошно з розпушувачем. Частина молока, борошна, потім знову молоко і завершити борошном. Збити. Тісто викласти в паперові формочки на 2/3 висоти. Випікати в заздалегідь розігрітій до 180 ºC духовці приблизно 25 хвилин. Готовність перевірити шпажкою. Поки печуться кекси, варимо каву, даємо охолонути. Як тільки кекси спечуться, не виймаючи їх з форми, робимо проколи по 10-12 штук в кожному. Просочуємо кекси кавою. Можна з допомогою чайної ложки або пензлика. Просочення не шкодуйте. Потім кексам даємо повністю охолонути. Готуємо крем. Для цього збиваємо маскарпоне. Окремо збиваємо вершки з цукровою пудрою і ваніліном. Акуратно змішайте маскарпоне та вершки. За допомогою кондитерського мішка викладіть крем на кекс. Зверху кекси посипати какао.

Рецептів кексів існує багато - все справа смаку \ allwomens.ru

Кекс "Червоний оксамит":

Інгредієнти: 150 г цукру, 150 г пшеничного борошна, 100 мл молока, 100 г вершкового масла, 1 яйце, 2 ст. л. какао, 1 ст. л. червоного харчового барвника, 1 ст. л. оцту, 1 ч. л. розпушувача, ванільний цукор або ванілін, щіпка солі, цукрова пудра для прикраси.

Приготування: масло і яйце необхідно заздалегідь дістати з холодильника - вони повинні бути кімнатної температури. Змішайте м'яке масло з цукром і ванільним цукром (ваніліном). Збивайте масу, поки вона не посвітлішає і не стане повітряною. Потім вбийте в масло яйце і ще раз збийте до однорідної маси на маленькій швидкості. У результаті повинна вийти кремоподібна основа для тіста. В окремому посуді змішайте молоко, оцет, харчовий барвник. Змішайте разом борошно, какао, розпушувач і сіль. В масляно-яєчну основу всипте третину борошняної суміші і акуратно вимішайте. Потім влийте третину молока з барвником і розмішайте до з'єднання. Чергуючи таким же чином, введіть все борошно і молоко. В кінці, коли всі інгредієнти будуть з'єднані, можна ще раз трохи збити тісто міксером на маленькій швидкості, щоб розбити можливі грудочки. У форму для кексів вкладіть паперові тарталетки і заповніть їх тістом не більше, ніж на дві третини. Випікайте кекси при температурі 170 ºC протягом 20-25 хвилин. При випіканні кексів важливо не перевищувати цю температуру, інакше тісто вийде не таким ніжним. Готові кекси вийміть з форми і присипте половиною цукрової пудри, а коли вони охолонуть, присипте зверху ще раз. Це створить на поверхні ніжну солодку скоринку.

Чорничні кекси з сирним кремом:

Інгредієнти для тіста: 300 г борошна, 2 ч. л. розпушувача, 1/4 ч. л. солі, 150 г вершкового масла кімнатної температури, 200 г цукру, 3 великих яйця кімнатної температури, 2 ч. л. екстракту ванілі, 50 мл рослинного масла, 2 ст. свіжої чорниці і 1 ст. чорниці для прикраси. Для крему: 2 пачки вершкового сиру Філадельфія, 300 г масла, 250 г цукрової пудри, 2 ч. л. ванільного екстракту.

Приготування: розігріти духовку до 175 °C. У форму для кексів покласти паперові чашечки. Чорницю промити і трохи обсушити. Перед додаванням в тісто додати ложку борошна і обваляти в ній чорницю. З'єднати разом борошно, крохмаль, розпушувач і сіль. Збити міксером на високій швидкості вершкове масло і цукор до білої і пухкої консистенції. Додати яйця, по одному за раз, збиваючи кілька хвилин після кожного додавання. Додати ванільний екстракт. Знизити швидкість до мінімуму. Додати суміш борошна в три заходи, чергуючи з двома доповненнями рослинного масла, і збивати до повного з'єднання після кожного додавання інгредієнтів. Чорницю додати в тісто і акуратно перемішати лопаткою вручну. Рівномірно заповнити тістом підготовлені формочки і випікати протягом 20-25 хвилин до злегка золотистої скоринки.

Витягнути з духовки і покласти на решітку на 5 хвилин для охолодження. Потім повністю вийняти з залізної форми і охолоджувати близько години на решітці. Масло і вершковий сир обов'язково повинні бути кімнатної температури. Масло збити з цукровою пудрою до білого кольору. Додати ванільний екстракт і гарненько перемішати. Окремо міксером збити вершковий сир (близько 5 хвилин). Додати збите масло в вершковий сир і перемішувати дерев'яною лопаткою до однорідності. І так поки не введете все масло. Прикрасити кекси кремом і чорницею.

Рецепт кексів з нутеллою і горіхами:

Інгредієнти: вершкове масло - 50 г, горіхи (будь-які на ваш смак) - 100 г, борошно - 300 г, розпушувач - 1 ч. л. какао - 50 г, цукор - 100 гр, нутелла - 200 г, яйце - 1 шт., сметана - 150 г, ванілін, півсклянки молока.

Приготування: цукор, какао, сіль, подрібнені горіхи і борошно з'єднати. Масло (попередньо розтопити і остудити), нутеллу, яйце, сметану, ваніль і молоко ретельно перемішати. Збиваючи вінчиком, влити в сухі інгредієнти суміш, отримане тісто розлити по формочках на 3/4. Випікати при температурі 180 ºC 20-25 хвилин. За 10 хвилин до готовності прикрасити горіхами.

Рецепт гарбузового кексу:

Інгредієнти для тіста: гарбуз - 400 г, цукор - 250 г, яйце - 4 шт., щіпка солі, борошно - 300 г, розпушувач - 2 ч. л., кориця - 1 ч. л., жменя волоських горіхів, оливкове або рослинне масло - 175 мл. Для крему: цедра лимона, сік лимона - 1 ч. л., сметана - 2 ст. л., цукрова пудра за смаком.

Також існує класичний рецепт кексу \ Pixabay

Приготування: гарбуз очистити, нарізати кубиками. Скласти в блендер, змолоти в пюре, всипати цукор, яйця, перемішати у блендері, додати сіль, перемішати, додати просіяне з розпушувачем борошно, 1 ч. л. кориці, жменя волоських горіхів (можна замінити насінням соняшника чи гарбуза, маком, насінням льону). Влити оливкову олію, замісити в блендері тісто. Формочки змастити вершковим маслом, заповнити на 3/4 тіестом, відправити запікатися в розігріту до 180 °С духовку на 20 хвилин. Після 10-хвилинного остигання кекси можна полити кремом. Для крему: 1/3 частина лимона натерти на тертці, додати цедру, сік лимона, додати сметану, цукрову пудру, все ретельно перемішати і полити кекси.

Класичний рецепт кексів:

Цей рецепт тіста на кекс універсальний і є базовим. Це універсальні кекси: додаючи в тісто різні інгредієнти (какао, шоколад, ягоди, горіхи, фрукти, родзинки) можна кожного разу отримувати новий варіант кексу.

Інгредієнти: 2-3 яйця; неповний стакан цукру (приблизно 3/4 - 150-125 гр); по 2-4 ложки сметани і (або) майонезу; 1 чайна ложка соди без верху, погашеної оцтом або соком лимона (0,5 столової ложки); півпачки маргарину або вершкового масла (100 – 125 гр); 1,5 скл. борошна (близько 200 г, може знадобитися трохи менше або більше, залежно від консистенції тіста). Соду можна замінити 1,5 чайними ложками розпушувача.

Приготування: яйця і цукор збиваємо – можна не міксером, а просто ложкою. Додаємо сметану будь-якої жирності. Масло нарізаємо шматочками і розтоплюємо в мікрохвильовці на середній потужності близько 30-45 секунд або на плиті на маленькому вогнику. Розтоплене масло вливаємо в тісто і перемішуємо. Додаємо борошно, просіваючи його разом з содою або розпушувачем, і добре перемішуємо, щоб вийшло тісто без грудок, по консистенції густіше, ніж на оладки – як густа сметана.

Додайте в тісто какао-порошок – вийде шоколадний кекс. Якщо розділити тісто і додати какао тільки в одну частину – можна спекти пиріг зебру або мармуровий двоколірний кексик.

Можна насипати в тісто свіжих ягід і спекти кекс зі смородиною або вишнею. А якщо на дворі зима – додаємо родзинки і горіхи. Випікаються кекси з цього тіста приблизно 30-35 хвилин при 180-200С.