Коли митрополит прибув в монастир Святого Пантелеймона, братство повідомило йому, що у нього немає благословення / фото УНІАН

"Російський" монастир Святого Пантелеймона на Святій Горі Афон у Греції закрив двері представникам Православної церкви України.

Про це пише грецьке видання Romfea, передає ТСН. "Паломництво на гору Афон з благословення Вселенського Патріарха і Святого Суспільства в ці дні здійснює митрополит Одеський Павло з нової Церкви України. Сьогодні, в суботу, 9 лютого, митрополит Павло хотів відвідати Свято-Пантелеймонівський монастир (російський)", - зазначає видання.

Згідно з інформацією, "коли митрополит прибув в монастир Святого Пантелеймона, братство повідомило йому, що у нього немає благословення для поклоніння".

Відео дня

"Потім настоятель монастиря наказав закрити ворота монастиря для представників нової української церкви", - йдеться в повідомленні.

Читайте також12 київських священиків колишньої УПЦ МП перейшли в ПЦУ

Крім того, настоятель пояснив високопреосвященству і членам супроводу, що "монастир не визнає їх, також не планує визнавати їх у майбутньому".

Раніше повідомлялося, що спецслужби РФ пропонують $2 тисячі за підпал храмів колишньої УПЦ МП.

На сьогоднішній день в Православну церкву України вже перейшли понад 200 парафій колишньої Української православної церкви Московського патріархату.

15 грудня Об'єднавчий собор представників українських православних церков обрав митрополита Переяславського та Білоцерківського Української православної церкви Київського патріархату Єпіфанія предстоятелем єдиної помісної Православної церкви України.

6 січня в соборі святого Георгія в Стамбулі Вселенський патріарх Варфоломій вручив томос про надання автокефалії ПЦУ її предстоятелю, митрополиту Київському і всієї України Епіфанію.

3 лютого в соборі Святої Софії Київської під час божественної літургії відбулася церемонія інтронізації (входження на престол) предстоятеля ПЦУ митрополита Київського і всієї України Єпіфанія.