У суді виступив захист Дронова / фото 057.ua

Захисник фігуранта смертельної ДТП у Харкові Геннадія Дронова Сергій Перепелиця виступив з промовою у судових дебатах. 

Сьогодні у судових дебатах виступили Олена Цимбалістенко, представниця потерпілої Марини Ковальової, пасажирки Lexus Зайцевої, захисники Дронова Сергій Перепелиця та Андрій Гепалов, повідомляє MediaPort

Олена Цимбалістенко побудувала свою промову на оцінці дій Дронова. Вона вважає, що він не співчуває потерпілим, а його захист протягом провадження "намагався заплутати суд, зменшити свою роль, нав'язати, що його порушення були менш значущі". Те, що Дронов під час одного з засідань озвучив прізвища потерпілих, Цимбалістенко назвала зрежисованою виставою.  Якщо Дронов не отримає адекватного покарання, "цей жахливий стріт-рейсинг продовжиться", сказала вона.

Відео дня

На її думку, Зайцева "знайшла мужність" визнати провину, а Дронов — ні. Відтак, попросила для Дронова 10 років ув'язнення, а щодо Зайцевої врахувати пом'якшення.

 Читайте такожСтрашна ДТП на Сумській: на суді потерпілі раптово звернулися до матері Зайцевої

"Обвинуваченого, який механічно завчив прізвища людей, життя яких саме він і знищив назавжди. Та одного разу озвучив зрежисовану виставу. Чи дійсно він співчуває? Я не вірю в це... Як людина, звичайно, я розумію Геннадія Олексійовича. Чоловік, добре за 50, за кермом потужної коштовної автівки, поруч з ним молода, красива, гарна дівчина, звичайно, він не міг думати ні про що інше, як справити враження, бути першим, але, вибачте, у цьому флірті жертвами стали люди", — заявила Цимбалістенко. 

Захисник Дронова Сергій Перепелиця заявив, що під час судового розгляду лишились питання: які саме пункти ПДД порушив Дронов, який його ступінь провини, якою була швидкість Lexus, чи була Зайцева в стані сп'яніння, викликаного вживанням наркотичних засобів. На всі ці питання, сказав Перепелиця, обвинувачення відповідає: "Неможливо встановити". 

Крім того, захисник заявив про бездіяльність слідства й обвинувачення для встановлення реального ступеню провини Дронова. 

"Зрозуміло, що за наслідками проведення судового розгляду буде й апеляційне, і касаційне оскарження...", — зазначив захисник. 

Під час промови він також відреагував на промову Цимбалістенко і поправив її — в частині віку обвинуваченого. "Якщо деякі представники потерпілих кажуть, що вивчити 12 прізвищ потерпілих це дуже легко, так треба ж вивчити, згідно обвинувального акту, скільки ж років обвинуваченому", - заявив Перепелиця.

Він просить визнати водія Volkswagen невинуватим: "Прошу... визнати не винним у вчиненні кримінального правопорушення у зв'язку з недоведеністю наявності в його діях складу злочину". 

У засіданні оголосили перерву до 19 лютого. 

Як повідомляв УНІАН, 8 жовтня 2017 року в Харкові на перехресті вулиці Сумської та провулку Мечникова відбулося зіткнення «Лексуса» 20-річної Олени Зайцевої, який рухався на червоне світло світлофора з перевищенням дозволеної швидкості, та автомобіля «Фольксваген Туарег», за кермом якого перебував 49-річний Геннадій Дронов. Після зіткнення «Лексус» вилетів на тротуар і збив 11 пішоходів. На місці загинули п'ять людей, ще одна людина померла від травм у лікарні.

Суд взяв під варту Дронова та Зайцеву на час проведення розслідування у справі. Перші аналізи показали наявність в організмі Зайцевої опіатів.