У Києві біля Монумента Незалежності декілька десятків людей, зокрема активістів і правозахисників, вітали з днем народження українських політв'язнів Володимира Балуха та Романа Сущенка.

Відео дня

Про це повідомляє Громадське.

Учасники акції розгорнули плакати з вітальними словами кримському фермеру Володимиру Балуху та журналісту українського видання «Укрінформ» Романа Сущенка, які перебувають у російських та окупаційних тюрмах.

«П’ять років - це ціна підняття українського прапора в Криму для Балуха», - сказала голова Кримської правозахисної групи Ольга Скрипник.

Читайте такожДенісова назвала кількість українців, яких незаконно утримують у російських в’язницях

Також учасники акції підписали вітальні листівки для політв‘язнів.

«Я згадав, як познайомився з Володимиром. Він тоді говорив, що впаде у боротьбі», — сказав заступник Меджлісу кримськотатарського народу Артем Чийгоз.

Раніше перед будівлею Європейського парламенту депутати влаштували акцію з вимогою звільнити всіх українських політв'язнів з нагоди дня народження Володимира Балуха та Романа Сущенка.

25 січня підконтрольний окупаційній владі Керченський міський суд відмовив Володимиру Балуху в умовно-достроковому звільненні.

4 червня 2018 року суд у Москві визнав винним у «шпигунстві» і засудив до 12 років колонії суворого режиму українського журналіста Романа Сущенка. Засуджений Сущенко в останньому слові не визнав провини та просив звільнення.