Адвокати Зайцевої стверджують, що вона не могла запобігти смертельному ДТП, а Дронов міг / фото УНІАН

Адвокати обвинуваченої у справі про смертельне ДТП на вулиці Сумській в Харкові Олени Зайцевої заявили, що їх підзахисна не могла запобігти аварії. Водночас вони стверджують, що у другого обвинуваченого, Геннадія Дронова, така можливість була.

Про це адвокат Зайцевої Євген Мельниченко заявив на сьогоднішньому засіданні суду, повідомляє Newsroom.

Читайте такожСтрашна ДТП на Сумській: на суді потерпілі раптово звернулися до матері Зайцевої

Відео дня

"У Дронова була можливість запобігти ДТП. Зайцева не могла застосувати екстрене гальмування, оскільки відстань між автомобілями була меншою за гальмівний шлях. Те, що аварії могло не бути, якби Зайцева їхала повільніше, не має відношення до реальної дорожньої обстановки. Це всього лише припущення", - заявив Мельниченко.

Зі своїм колегою погодився і інший адвокат Зайцевої Максим Стець. За його словами, обвинувачена визнала свою провину та відшкодувала за допомогою батьків збитки постраждалим. За словами юриста, "останнє - це не тільки пом'якшувальна обставина, але й доказ того, що вона стала на шлях виправлення".

Читайте такожАварія із шістьма жертвами у Харкові: захист просити визнати водія Volkswagen невинуватим

Юлія Козир, яка також представляє інтереси обвинуваченої, заявила, що "ступінь вини Дронова більший". Мовляв, "він чомусь не помітив Лексус і не почув звуковий сигнал".

"З майже максимальним прискоренням Touareg протаранив Lexus, а той, некерований, вилетів на тротуар. Саме Дронов абсолютно свідомо порушив ПДР", - заявила представник Зайцевої.

Нагадаємо, 8 жовтня 2017 року в Харкові на перехресті вулиці Сумської та провулку Мечникова відбулося зіткнення «Лексуса» 20-річної Олени Зайцевої, який рухався на червоне світло світлофора з перевищенням дозволеної швидкості, та автомобіля «Фольксваген Туарег», за кермом якого перебував 49-річний Геннадій Дронов. Після зіткнення «Лексус» вилетів на тротуар і збив 11 пішоходів. На місці загинули п'ять людей, ще одна людина померла від травм у лікарні.

Суд взяв під варту Дронова та Зайцеву на час проведення розслідування по справі. Перші аналізи показали наявність в організмі Зайцевої опіатів.