Maruv перемогла у фіналі нацвідбору / Фото УНІАН

23 лютого перемогу в національному відборі на Євробачення 2019 отримала співачка Maruv.

Сам конкурс запам'ятався глядачам не лише її провокаційним виступом, але і скандалом навколо переможниці та інших учасників. Незважаючи на те, що Maruv перемогла на нацвідборі, її участь у "Євробаченні" як і раніше залишається під питанням.

Соцмережі не вщухають ічерез скандал навколо Maruv. Її критикують за те, що вона дає концерти в Росії.

Відео дня

Переможниця фіналу Maruv, коментуючи претензії на свою адресу щодо виступів у Росії, сказала: "Хочу нагадати, що Євробачення якраз і створили після Другої світової війни для того, щоб об'єднувати країни... В першу чергу це пісенний конкурс, а не політика. Так, у мене багато фанатів у різних країнах, вони приходять на мої концерти в різних містах, в Росії теж".

На пряме запитання, чи вважає вона Крим українським, Maruv відповіла: "Звичайно, це Україна".

У Національної громадської телерадіокомпанії (НСТУ) вже підтвердили, що приймуть остаточне рішення протягом 48 годин.

Читайте такожЄвробачення 2019: Україна піднялася у рейтингу букмекерів

Мережа вибухнула після перемоги Maruv.

"Вибачте, але з такою ідеологією і світоглядом, її місце на "Блакитному вогнику", "Правила гри потрібно узгоджувати перед початком. Організатори знали про гастролі. Знали хто і що. Народ вибрав, тому прийміть це і перестаньте засуджувати", "Абсолютно неприпустимо відправити Maruv на # Eurovision2019 від України. Ви не маєте ніякого права цього допустити. Куди дивилося журі, коли обирали цих претендентів?", - пишуть в мережі.

Сергій Притула порівняв нацвідбір і майбутні президентські вибори в Україні.

"Ось вам конкретний натяк на те, що буде на президентських виборах, якщо ви не прийдете на ділянку. Потім залишиться тільки ручками в повітрі розмахувати", - написав він.

Крім гастролей в Росії, MARUV також згадують і те, що вона брала участь у шоу "Голос країни" в 2014 році, а її тренером був Сергій Лазарєв, який в цьому році буде представляти Росію на "Євробаченні".