Maruv не братиме участь у Євробаченні від України / фото УНІАН

Віце-прем’єр-міністр України В'ячеслав Кириленко заявив, що співачка MARUV - це публічна особа, яку у російських пропагандистів буде спокуса і завдання використати в інтересах Росії проти України.

Про це він заявив у ток-шоу "Ехо України" на "Прямому".

"Ці питання мають різний сенс взагалі. Оскільки то звичайні люди, які з якихось своїх побутових причин перетинають українсько-російський кордон. І то ця трудова міграція останніми роками має вектор, який переміщується на західний кордон: Польща, Чехія, Словаччина, Німеччина… І будівельники, здебільшого якщо їдуть, то їдуть за західний кордон", - сказав Кириленко.

Відео дня

Читайте такожMARUV не поїде на Євробачення-2019

За його словами, співаки чи співачки - це публічні люди, яких завжди у російських пропагандистів, які в стані війни проти України, є спокуса і завдання використати в інтересах Росії проти України.

"Так бувало вже багато разів. Так уже трапилося та могло трапитися і з продовженням у випадку національного відбору "Євробачення-2019". Дивіться, в суботу відбувся цей фінал. І вже всю неділю і весь понеділок без перестану всі ці "кремлеботи", путінські "тролі" у всіх соціальних мережах розповідають, яка неперевершена одна виконавиця і як всі неправі ті, хто перешкоджають її виступу на "Євробаченні", - розповів Кириленко.

Він додав, що зараз всі ці генерали російського шоу-бізнесу, який повністю під кремлівським контролем, бо він інакше там існувати не може, і Кіркоров, і Пригожин, і багато-багато інших прямо почали розказувати, кого Україна повинна послати на "Євробачення".

"Бо вона (Maruv - ред.) їм підходить, бо потім вони будуть використовувати її можливі слова про мир не як слова про мир як такий, а слова в російському розумінні цього слова: що про анексію забудьте, "кримнаш" навіки, забудьте, на Донбасі нібито громадянська війна і "іхтамнєт" – і ось вам підтвердження… Ось яка дружба між виконавцями, ось вони гастролюють в Росії, і жодних питань. Хтось на бої боксерські їздить в Росію – жодних питань", - сказав Кириленко.

Він зазначив, що це все мрія російської пропаганди – показати, що анексію Криму і агресію Росії на Донбасі вигадала київська хунта, а ніяких 10 тисяч вбитих нема.

"А якщо їх хтось і вбив, то це точно не росіяни, і це вони самі себе вбили. Тобто це питання набагато глибше, ніж, як ви кажете, "виляння попою", - завершив Кириленко.