Національна суспільна телерадіокомпанія України відмовилася від участі України в Євробаченні-2019. Попередньо брати участь в Євробаченні, що відбудеться у Ізраїлі, відмовилися MARUV, гурти Freedom Jazz і KAZKA. За словами одного з членів журі Андрія Данилка, у цьому винні самі організатори.

Читайте такожУ "Суспільному" пояснили, як скандальні Anna-Maria потрапили на Нацвідбір Євробачення

Відео дня

На думку Данилка, "усе пішло не так через організаторів" – учасники не знали контракту, йдучи на конкурс. Про це артист розповів у коментарі ТСН.

Член журі Нацвідбору на Євробачення додав, що у кожного з учасників була своя причина відмовитися. До прикладу, дехто не готовий справлятися з критикою у соціальних мережах і політичним тиском.

Що цікаво, Андрій Данилко зазначає, що гурт Freedom Jazz, у якого "немає грошей і солістка вагітна", спеціально поставили на друге місце, але вони фізично не можуть поїхати представляти Україну.

Як повідомляв УНІАН,Україна не буде брати участь у міжнародному пісенному конкурсі «Євробачення-2019». НСТУ, як і кожен рік, запропонувала переможця національного відбору, співачці MARUV, укласти договір для представлення України на пісенному конкурсі, однак після переговорів MARUV відмовилася підписувати договір. Телерадіокомпанія по черзі звернулася до фіналістів, які зайняли друге та третє місця за результатами відбору, але гурти Freedom Jazz і Kazka також відмовилися від участі в «Євробаченні-2019».

В НСТУ зазначили, що нинішній відбір «виявив і привернув увагу суспільства до системної проблеми музичної індустрії в Україні: зв'язках артистів з шоу-бізнесом на території держави-агресора, які і на п'ятому році військового конфлікту все ще залишаються дуже тісними. Для частини суспільства цей факт прийнятний, а в іншій частині викликає обурення і неприйняття». Також в НСТУ нагадали, що законами України не передбачено жодних обмежень щодо роботи артистів на території РФ, незважаючи на великий суспільний запит на врегулювання цієї ситуації.