Депутату загрожує позбавлення волі на строк від дванадцяти до п’ятнадцяти років з конфіскацією майна / фото УНІАН

У Закарпатській області депутату Берегівської районної ради оголошено про підозру у державній зраді.

Про це кореспонденту УНІАН повідомили у прес-службі прокуратури Закарпатської області.

Як йдеться у повідомленні, у четвер, 28 лютого, прокуратура Закарпатської області повідомила депутату Берегівської районної ради VII скликання про підозру у наданні представникам організацій іноземної країни допомоги в проведенні підривної діяльності проти України, тобто вчиненні державної зради (ч.1 ст. 111 Кримінального Кодексу України).

Відео дня

У ході досудового розслідування, яке здійснювали слідчі слідчого відділу УСБУ в Закарпатській області, встановлено, що депутат Берегівської районної ради надавав представникам іноземних організацій сусідньої країни допомогу у проведенні підривної діяльності проти України.

Читайте такожНа Закарпатті з гранатомета обстріляли житловий будинок (фото, відео)

Зокрема, що депутат організував участь так званої «збірної Закарпаття» з футболу у Чемпіонаті Європи, який проходив на початку червня 2018 року під егідою міжнародної футбольної федерації невизнаних територій і національних меншин.

Так, підозрюваний з метою розпалювання сепаратистських настроїв серед населення Закарпаття (зі спробою зміни меж території України) здійснив підбір гравців з вихідців Закарпаття, які тривалий час представляли різні футбольні клуби на території Угорщини.

«Крім того, депутат виготовив і надав форму, у якій виступали на чемпіонаті гравці цієї збірної (з комбінованим логотипом з герба і прапора Закарпатської області та з державною угорською символікою), яка фактично однозначно вказує на трактування території Закарпатської області як частини Угорщини», - уточнили в прес-службі.

У прокуратурі додали, що на цей час у кримінальному провадженні тривають подальші слідчі та процесуальні дії, які здійснюють слідчі СВ УСБУ в Закарпатській області за процесуального керівництва регіональної прокуратури.

У прес-службі також уточнили, що згідно санкції ч. 1 ст. 111 КК України за скоєне підозрюваному загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від дванадцяти до п’ятнадцяти років з конфіскацією майна.