Денис Бігус прокоментував заяву Луценка про "злом коду" / фото УНІАН

Журналіст Денис Бігус прокоментував заяву генпрокурора Юрія Луценка про те, що він нібито "зламав коди дисків" з матеріалами справ ГПУ про розкрадання в оборонній сфері для свого журналістського розслідування.

"Який диск? Який код? Що він верзе? Загалом, у мене немає коментарів", - сказав Бігус у коментарі кореспонденту УНІАН.

Нагадаємо, після виходу фінальної частини програми "Наші гроші" про корупційний скандал з технікою для ЗСУ Луценко заявив, що журналіст Денис Бігус зламував коди диска з матеріалами справи про розкрадання в "оборонці".

Відео дня

Читайте також"Ламав диски, зламав генпрокурора": соцмережі висміяли заяву Луценка про хакерські злами Бігуса

Як повідомляв УНІАН, 25 лютого проект "Наші гроші з Денисом Бігусом" оприлюднив розслідування, в якому говорилося, що син на той час першого заступника секретаря РНБО Олега Гладковського Ігор нібито причетний до схем масштабного розкрадання бюджетних коштів в оборонному комплексі.

У розслідуванні стверджується, що Гладковський-молодший і його партнери вступили в змову з чиновниками оборонпрому. Вони скуповували військові запчастини у російських контрабандистів, а також на складах української армії. Ціни на запчастини, які часто не відповідали будь-яким стандартам якості, були завищені в рази. Цей "товар" за змовою з керівництвом "Укроборонпрому" продавали на оборонні заводи. Таким чином група нібито отримала від "Укроборонпрому" не менше 250 мільйонів гривень. Олега Гладковського журналісти називають другом президента Петра Порошенка і "смотрящим за оборонкою".

Читайте такожНовий сюжет про розкрадання в "оборонці": у ГПУ відреагували на закиди щодо хабарництва (відео)

26 лютого президент відсторонив Гладковського від виконання обов'язків першого заступника секретаря РНБО на час проведення розслідування, а 4 березня підписав указ про його звільнення з посади. Сам Гладковський заявив, що його син став заручником "брудної роботи і брудних справ" і судиться з журналістами-розслідувачами.

САП відкрила кримінальне провадження для перевірки оприлюднених журналістами фактів про мільйонні угоди в оборонній сфері.

4 березня проект "Наші гроші з Денисом Бігусом" оприлюднив нову частину розслідування закупівель комплектуючих за завищеними цінами для підприємств "Укроборонпрому", згідно з яким чинний керівник держконцерну Павло Букін і колишній перший заступник секретаря РНБО Гладковський нібито отримували "відкати" за постачання висотомірів для ремонту в Україні Ан-26 з Казахстану. 11 березня журналісти оприлюднили ще одну частину розслідування, згідно з яким Національне антикорупційне бюро України у грудні 2016 року вважало підозрілими контракти компанії "Оптимумспецдеталь" з Харківським бронетанковим заводом і включило її в список фірм з ознаками фіктивності, але пізніше викреслило зі списку. За даними журналістів, за таке рішення у НАБУ нібито брали хабарі.