Ілюстрація / REUTERS

У колоніях загального режиму Тверської області Росії, куди етапують незаконно засудженого українського активіста Володимира Балуха, застосовують насильство до ув'язнених.

Про це Крим.Реалії повідомила адвокат Балуха Ольга Дінзе.

«За моєю інформацією, Балуха етапують в колонію загального режиму Тверської області. Я можу тільки припустити, в яку колонію. Цю інформацію не уточнили. Можливо, це колонія номер 6 загального режиму. У Твері досить жорсткі колонії, які знаходяться під адміністрацією і, відповідно, там часті випадки застосування насильства до ув'язнених. Він свій термін буде досиджувати в не дуже хороших умовах», - сказала Дінзе.

Відео дня

Читайте такожДенісова розповіла, скільки українців незаконно утримують в окупованому Криму та на території РФ

За її словами, адвокатам так і не вдалося з'ясувати причину етапування Балуха.

«Причина етапу нам не відома, і ми зможемо дізнатися інформацію від Балуха, коли він прибуде. Або інформація може бути побудована на припущеннях: керченська колонія просто хотіла позбутися незручного в'язня і відповідно перевела його в іншу колонію», - вважає адвокат.

Публічних коментарів ФСВП Росії з приводу умов майбутнього тримання Балуха немає.

Як повідомляв УНІАН, раніше стало відомо, що українського активіста Балуха, засудженого в анексованому Криму, етапують в одну з колоній російської Твері.

Кримська правозахисна група повідомляла, що Балуха із СІЗО Сімферополя етапували до Краснодару «голодним і без речей».

Уповноважений з прав людини в Росії Тетяна Москалькова стверджує, що етапування засудженого в Криму Балуха в російську колонію триватиме близько місяця.

ФСБ РФ затримала Балуха в окупованому Криму 8 грудня 2016 року, стверджуючи, що нібито на горищі його будинку знайдено 90 патронів і кілька тротилових шашок.

5 липня 2018 року підконтрольний Росії Роздольненський райсуд засудив Балуха до 5 років колонії загального режиму і штрафу 10 тис. рублів (близько 4 тис. грн) за сукупністю двох кримінальних справ, порушених за нібито зберігання боєприпасів і нібито побиття начальника ІТТ.

3 жовтня так званий «Верховний суд» у Криму після розгляду апеляції скоротив 5-річний термін ув'язнення Балуха до 4 років і 11 місяців.

В середині жовтня Балуха етапували в Керченську колонію №2.

19 листопада адвокат Дмитро Дінзе повідомив, що сторона захисту подала прохання про умовно-дострокове звільнення Балуха, якому на той момент залишилося відбути покарання 1 рік і 4 місяці.