На суді у Павла трималася висока температура / скріншот відео

Український політичний в'язень Павло Гриб, якого сьогодні Північно-Кавказький окружний військовий суд у російському Ростові-на-Дону незаконно засудив до 6 років позбавлення волі, не виживе за ґратами.

Про це в коментарі УНІАН сказав батько політв'язня Ігор Гриб.

«Те, що попросив прокурор, те суд і затвердив», - заявив він.

Відео дня

За словами батька, таке рішення суду було очікуваним. «Ми не очікували ніяких людських рішень, я маю на увазі якихось виправдувальних рішень. Такий вирок був цілком прогнозований», - додав батько.

Читайте такожУкраїнський політв'язень Павло Гриб оголосив голодування

«Єдина надія – що його обміняють, оскільки він не виживе за ґратами. Павло, коли на суді був, у нього трималася висока температура. Павлу не те що медичну допомогу не надавали в залі суду, навіть температуру не міряли. На всі останні засідання суд викликав швидку допомогу. Про що далі можна вести мову», - наголосив він.

«Де ви бачили якісь гуманні дії з боку РФ? Я, наприклад, аналізував, я не пам’ятаю такого. Хотілося б вірити. Але вирок є», - додав батько політв’язня.

Як повідомляв УНІАН, сьогодні, 22 березня, Північно-Кавказький окружний військовий суд засудив Павла Гриба до шести років колонії загального режиму за «сприяння тероризму».

Довідка УНІАН. Про затримання Гриба стало відомо 28 серпня 2017 року, коли про це заявив його батько, на той час член громадської ради Держприкордонслужби України Ігор Гриб.

За словами батька, 24 серпня 19-річний юнак поїхав до білоруського Гомеля на зустріч з Тетяною Єршовою, з якою познайомився і спілкувався тільки в соціальних мережах. Дівчина мала приїхати на зустріч з Росії.

Пізніше стало відомо, що українець утримується в слідчому ізоляторі в Краснодарі. Російські слідчі звинувачували його в нібито підготовці теракту на шкільній лінійці в Сочі.

У Павла важке вроджене захворювання - портальна гіпертензія, йому необхідно щоденне специфічне лікування. Влада Росії відмовляється дозволити українським лікарям провести огляд Павла в СІЗО.

22 грудня 2018 року адвокат Марина Дубровіна повідомила, що у Павла погіршується стан здоров'я, хлопець практично осліп і став погано орієнтуватися, у нього погіршилася пам'ять.

29 січня 2019 року уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова заявила, що Гриб перебуває на межі життя і смерті і потребує негайної операції на серці.