На Сумщині відновив роботу відключений через борги телерадіоретранслятор / фото rusbase.vc

На Сумщині відновив роботу відключений через борг концерну РРТ перед ПАТ «Сумиобленерго» найпотужніший в регіоні телерадіоретранслятор.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомила представник Національної ради з телебачення і радіомовлення в Сумській області Лариса Якубенко.

За її даними, покриття українськими ефірними теле- та радіосигналами прикордонних з Росією районів Сумської області було відновлено о 16.10 22 березня.

Відео дня

«Відновили мовлення в Бiлопiллi. Концерн РРТ повнiстю сплатив борг «Сумиобленерго», – наголосила Якубенко.

Читайте такожВ Україні поменшало тих, хто черпає новини з ТБ чи переказів родичів

Як повідомляв УНІАН, 20 березня у місті Білопілля Сумської області енергетики через борг вимкнули електропостачання до передавачів, встановлених на місцевій телевежі, внаслідок чого майже третина прикордонного з Росією регіону залишилася без покриття українськими ефірними теле- та радіосигналами.

За інформацією представника Нацради з питань телебачення і радіомовлення в Сумській області Лариси Якубенко, енергетики вимкнули електропостачання телевежі о 14.13 в середу, 20 березня.

«Не встигли вирішити проблему в Шостці, як енергетики повідомили Сумську філію Концерну РРТ про припинення постачання електроенергії до передавачів, встановлених на вежі у Білопіллі. Борг Концерну перед компанією «Сумиобленерго» складає 400 тисяч гривень», – зазначила Якубенко.

За її інформацією, на Білопільській вежі встановлені найпотужніші аналогові передавачі області: телеканали «UA:Перший» та «1+1» здійснюють аналогове мовлення за допомогою передавачів потужністю 25 КВт. Також на вежі встановлені цифрові передавачі для мовлення 32-х телеканалів і радіопередавач. Таким чином, після відключення електроенергії без ефірного ТБ і радіомовлення залишилися жителі всіх навколишніх районів.

Група 1+1 медіа вважає, що відключення за 10 днів до президентських виборів цифрового мовлення в окремих регіонах, а також аналогового мовлення у регіонах, прикордонних з РФ, є неприпустимим і маніпулятивним кроком, що забирає в частини українців можливість отримання інформації та альтернативних точок зору та підсилює інформаційний вплив на Україну з боку держави-агресора.