На Рівненщині викрили кібер-злочинця, який використовував комп'ютери понад мільйона українців / фото npu.gov.ua

На Рівненщині правоохоронці викрили 32-річного мешканця Буковини у поширенні шкідливого програмного забезпечення.

За допомогою цього скрипту зловмисник отримував доступ до ресурсів комп'ютерів користувачів певних сайтів для майнінгу криптовалюти.

Читайте такожНайвідомішим у Darknet ресурсом керували українці – Кіберполіція

Відео дня

"Працівники кіберполіції встановили: 32-річний мешканець Буковини створив та адміністрував велику кількість інтернет-ресурсів. На створених ресурсах він розміщував шкідливе програмне забезпечення для майнінгу криптовалюти. Використовуючи обчислювальні можливості процесора та графічного адаптера, зловмисник втручався в роботу електронно-обчислювальної техніки відвідувачів вищевказаних Інтернет-ресурсів. Це призводило до порушення встановленого порядку маршрутизації інформації та подальшого погіршення роботи комп’ютерів відвідувачів", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що зазвичай, це були сайти з безкоштовною літературою та науковими роботами. Щомісячно їх відвідувало понад 1,5 мільйони користувачів.

Читайте такожКіберполіція виявила хакера, який поширював у мережі вірус-стіллер

Провівши обшуки у помешканні зловмисника, правоохоронці вилучили комп’ютерну техніку, банківські картки, додаткові носії інформації, чорнові записи та направили вилучене на експертизу.

Відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 361 (Несанкціоноване втручання в роботу комп'ютерів, автоматизованих систем, комп'ютерних мереж чи мереж електрозв'язку) КК України. Зловмиснику загрожує до шести років ув’язнення.

Як повідомляв УНІАН, у лютому на Київщині викрили кібер-злочинця, який вкрав біткоїнів на 700 тисяч гривень.