Зайцева подала апеляцію на вирок / фото УНІАН

Суддів, які в Апеляційному суді Харкова будуть розглядати справу винуватців кривавої ДТП восени 2017 року — Зайцевої-Дронова, засуджених до 10 років позбавлення волі, вибрали автоматичним розподілом.

Про це в Facebook повідомила журналіст Тетяна Доцяк.

За словами прес-секретаря суду Євгенії Бондаренко, справа Зайцевої-Дронова, що надійшло апеляцію 1 квітня, буде слухати колегія суддів у складі головуючого Володимира Протасова і суддів Олени Грошевой та Вікторії Яковлєвої.

Відео дня

Читайте такожВибори 2019: журналісти розповіли, як букмекери нажилися на ставках на кандидатів у президенти (відео)

Тепер протягом трьох днів колегія повинна перевірити, чи відповідають апеляційні скарги вимогам Кримінально-процесуального кодексу, відкрити апеляційне провадження і протягом десяти днів, призначити дату судового засідання.

Журналіст Тетяна Доцяк, зі слів знайомих адвокатів, характеризує головуючого Володимира Протасова як принципового і не піддається впливу людини.

«Яковлєву, швидше за все відведуть, тому що вона розглядала апеляцію щодо запобіжного заходу Дронову, та не має права тепер розглядати апеляцію по справі», — пише Доцяк.

Замість неї, на думку журналістки, можуть поставити Савенко або Савченко.

«Про Савченко пам'ятаю таке: коли Енгибаряну в апеляції замінили тюремне ув'язнення на умовний строк (фактично відпустили), Савченко тоді був у трійці суддів, і єдиний із трьох, хто з цим не погодився і написав особливу думку, де пояснив, чому він не погоджується на умовний термін Енгибаряну», — згадує вона.

Як повідомляв УНІАН, 8 жовтня 2017 року в Харкові на перехресті вулиці Сумської та провулку Мечникова відбулося зіткнення «Лексуса» 20-річної Зайцевої, який рухався на червоне світло світлофора з перевищенням дозволеної швидкості, та автомобіля «Фольксваген Туарег», за кермом якого був 49-річний Геннадій Дронов.

Після зіткнення «Лексус» вилетів на тротуар і збив 11 пішоходів. В результаті ДТП на місці загинули п'ятеро людей, ще один помер від травм у лікарні.

Суд взяв під варту Дронова та Зайцеву на час розслідування справи. Перші аналізи показали наявність в організмі Зайцевої опіатів.

Прокуратура вимагала від суду призначити обвинуваченим покарання у вигляді позбавлення волі строком на 10 років кожного.

26 лютого суд у Харкові визнав Дронова та Зайцеву винними у скоєнні ДТП і призначив їм покарання у вигляді позбавлення волі терміном на 10 років кожному.

Засуджена за скоєння резонансного ДТП у Харкові Зайцева подала апеляцію на вирок.