38-річного чоловіка затримали 1 квітня в одному із сіл Львівщини / фото: ГУ Нацполіції у Львівській області

На Львівщині працівники поліції затримали розшукуваного за шахрайство жителя Яворівського району, який заволодів грошима автовласників з чотирьох областей України на загальну суму понад 8,5 мільйонів гривень.

Як повідомили УНІАН у відділі комунікації Головного управління Національної поліції у Львівській області, 38-річного чоловіка затримали 1 квітня в одному із сіл Львівщини, де він переховувався.

Читайте такожУ Києві затримали шахрая, який видурив квартиру у пенсіонерки

Відео дня

«Загалом, до поліції надійшло 120 подібних заяв від мешканців Львівської, Рівненської, Тернопільської та Івано-Франківської областей. Загальна сума збитків, завданих потерпілим, становить понад 8,5 млн грн. Чоловік переховувався від слідства та був оголошений у розшук. Зловмисник затриманий, йому вже повідомлено про підозру у скоєнні злочину», - розповів начальник Головного управління Національної поліції у Львівській області Валерій Середа.

Відкрито кримінальне провадження за ч.1,2,3,4 ст.190 (шахрайство) КК України. Максимальне покарання, передбачене санкцією статті, до 12 років позбавлення волі із конфіскацією майна.

На даний час суд обрав для зловмисника міру запобіжного заходу – тримання під вартою терміном 35 днів з можливістю внесення застави у розмірі 3 млн 842 тис. грн.

Як повідомляв УНІАН, поліція Львівщини у березні оголосила в розшук жителя Львівської області, який видавав себе за митного брокера і незаконно заволодів грошима, які отримав від громадян за сприяння у розмитненні транспортних засобів.

За інформацією місцевих ЗМІ, шахрай орендував офіс в одному з логістичних центрів Львівщини, де ще кілька офісів орендують люди, які спеціалізуються по наданню брокерських послуг.