Справа надійшла в провадження Харківського апеляційного суду 1 квітня \ фото УНІАН

Харківський апеляційний суд повернув справу про дорожньо-транспортну пригоду з шістьма загиблими на вул. Сумській у жовтні 2017 року до Київського районного суду Харкова з метою повного ознайомлення обвинуваченої Олени Зайцевої з матеріалами провадження.

Читайте такожКривава аварія у Харкові: автошколу, в якій навчалася Зайцева, можуть позбавити ліцензії

Про це повідомляє прес-служба Харківського апеляційного суду на своїй сторінці у Facebook. Згідно з повідомленням, 4 квітня суддя Харківського апеляційного суду Володимир Протасов постановив ухвалу про повернення матеріалів кримінального провадження стосовно Зайцевої та Геннадія Дронова до Київського районного суду міста Харкова для виконання вимог закону в частині забезпечення права учасників на ознайомлення з матеріалами справи.

Відео дня

За даними прес-служби, при перевірці апеляційних скарг суддею були встановлені обставини, які перешкоджають відкриттю апеляційного провадження.

«Обвинуваченою Зайцевою після проголошення вироку районним судом було подано заяву про ознайомлення з матеріалами кримінального провадження. Як встановлено судом апеляційної інстанції, в матеріалах справи є відомості про часткове її ознайомлення лише з першим томом, в той час як справа складається із тринадцяти томів», - йдеться у повідомленні суду.

Як повідомляв УНІАН, 18 жовтня 2017 року у Харкові на перехресті вулиці Сумської і провулка Мечникова сталося зіткнення «Лексуса» 20-річної Зайцевої, який рухався на червоне світло світлофора з перевищенням дозволеної швидкості, і автомобіля «Фольксваген Туарег», за кермом якого був 49-річний Геннадій Дронов.

Після зіткнення «Лексус»вилетів на тротуар і збив 11 пішоходів. В результаті ДТП на місці загинули п'ятеро осіб, ще одна людина померла від травм у лікарні.

26 лютого 2019 року Київський районний суду Харкова визнав Дронова та Зайцеву винними у скоєнні ДТП і призначив їм покарання у вигляді позбавлення волі термінами по 10 років кожному.

Апеляційні скарги на вирок суду були подані Зайцевою, її захисником Юлією Плетньовою та захисником Дронова Сергієм Перепелицею.

Справа надійшла в провадження Харківського апеляційного суду 1 квітня.