Шахрай ошукав пенсіонерку / фото tsn.ua

У Сумах 71-річна пенсіонерка, яка півгодини не могла відрізнити телефоном голос сина, віддала шахраям понад 100 тисяч гривень.

Як повідомили УНІАН у відділі комунікації Головного управління Національної поліції в Сумській області, сьогодні пізно вночі зловмисник зателефонував на стаціонарний телефон місцевої мешканки, назвався її сином і просив велику суму грошей на лікування жінки, яку начебто поранив.

Читайте такожУ Києві затримали шахрая, який видурив квартиру у пенсіонерки

Відео дня

Згідно із повідомленням, пенсіонерка помітила, що голос співрозмовника не дуже схожий на голос її сина, та той заявив, що йому важко говорити, бо нібито також був травмований.

«Понад півгодини він «утримував» жінку на телефоні, підтримуючи з нею розмову. І вона наскільки повірила, що розмовляє із сином, а не з шахраєм, що врешті передала спільникові зловмисника всі сімейні заощадження в доларах, гривнях та євро на загальну суму понад 100 тис. грн», – зазначили в поліції.

Згодом, оговтавшись, жінка зателефонувала невістці та поцікавилася, що сталося із сином, та виявилося, що з ним усе добре.

За даним фактом правоохоронці відкрили кримінальне провадження за ч. 1 ст. 190 (шахрайство) Кримінального кодексу України та розпочали розшук злочинців.