Вже цієї неділі, 21 квітня, католики відзначають Великдень. Православні ж християни святкуватимуть Пасху за тиждень, 28 квітня.

Господині шукають все нові способи, як нестандартно оздобити крашанки до свята. Пропонуємо 5 ідей, як оригінально пофарбувати великодні яйця.

Читайте такожКатолицький Великдень 2019: коли його святкують українські католики

Золоті яйця

Уже готові варені яйця можна загорнути у різнокольорову фольгу. Щоб фольга приставала краще, варто змастити яйце білком та водою. Потім розпрямити фольгу кісточкою чи пальцями. Залишити сушитися на 15 хвилин.

Яйця в крапинку

Щоб зробити на Великдень яйця в крапинку, додаємо до рису харчовий барвник та перемішуємо. У цю суміш додаємо яйце та добряче трусимо тару. Щоб підсилити колір, можна поекспериментувати з кількома відтінками. У результаті на крашанках з’являється цікавий візерунок.

Читайте такожВеликдень: історія, традиції та символи свята (лонгрід)

Декупаж

Особливо творчим господиням пропонуємо зробити декупаж на яйці. Беремо квіткову серветку, яєчний білок та кісточку для малювання. Обрані малюнки наносимо на змащену білком шкаралупу та розгладжуємо. Виходять дуже красиві декоративні хенд-мейд крашанки.

Читайте такожСалати на Великдень: 5 оригінальних рецептів

Калейдоскоп

Щоб приготувати барвисті яйця на Пасху, загортаємо яйце у серветку та хаотично наносимо на нього різну фарбу. Залишаємо крашанку у серветці на хвилину, щоб колір «схопився». Вуаля – розкішний візерунок готовий!

Горохи

Щоб яйце набуло модного візерунку в горошок, спершу покриваємо його воском. Опускаємо яйце у фарбу, але вона не має бути гарячою, інакше віск розтане. Чекаємо хвилину – і отримуємо крашанку зі стильним принтом.