Під час нападу на співробітників Укртрансбезпеки в передмісті Одеси постраждали три людини / kaniv.net

У передмісті Одеси на ваговому комплексі озброєні зловмисники напали на співробітників «Укртрансбезопасности» та представників громадської організації «Український транспортний союз», є поранені.

Як повідомили УНІАН в Головному управлінні Національної поліції в Одеській області, напад стався 16 квітня близько 22.30 на посаді «Дачне» в Біляївському районі в пункті вагового контролю.

«У поліцію звернувся голова громадської організації і повідомив, що група невідомих озброєних осіб напала на представників його організації, що перебували на ваговому пункті. Активісти контролювали, як працівники зважують вантажні автомобілі», - заявили в главку.

Відео дня

В результаті події троє чоловіків отримали тілесні ушкодження і доставлені в лікарню з травмами різної тяжкості. Крім того, механічні пошкодження отримали декілька автомобілів громадських діячів.

Відомості за даним фактом внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за частиною 4 статті 296 (хуліганство) Кримінального кодексу України. Проводяться слідчі дії зі свідками, потерпілими і свідками кримінального злочину, а також приймаються заходи по встановленню і затриманню правопорушників.

Як повідомили представники громадської організації «Україна – це ми», зокрема, її лідер Віталій Голодок, які побували на місці події, НП сталася на Київській трасі, біля села Дачне, де також знаходиться поліцейський пост.

Зі слів очевидців, вчора пізно ввечері раптово пропала електрика і в цей час кілька десятків людей у масках підійшли з боку села. Як зазначається, вони стріляли в інспекторів «Укртрансбезпеки» та представників «Українського транспортного союзу», які разом здійснювали заходи по контролю ваги проїжджаючих вантажівок.

Як стверджують очевидці, зловмисники були озброєні, в тому числі вогнепальною зброєю і палицями, якими добивали потерпілих. Також невідомі стріляли по припаркованим біля вагового комплексу автомобілям, били їх палицями і пробивали колеса гострими предметами.

За даними Голодка, раніше співробітники «Укртрансбезпеки» повідомляли, що їм погрожують, про що було написано відповідну заяву керівництву Головного управління Нацполиции в Одеській області.

Очевидці також стверджують, що правоохоронці на поліцейському пості бачили те, що відбувається, але в ситуацію нібито не втручалися.

Зі слів свідків, після конфлікту невідомі, яких було близько п'ятдесяти, відразу втекли.