Біля Шевченківського райсуду Києва, де мало розглядатися клопотання про пом’якшення запобіжного заходу Ігорю Павловському, який є одним з підозрюваних у справі про вбивство активістки Катерини Гандзюк, активісти підпалили фаєри та петарди.

Як передає кореспондент УНІАН, декілька десятків активістів, які прийшли на засідання суду, влаштували акцію з вимогою покарати вбивць Гандзюк.

На акцію вони принесли великі фото Гандзюк, на яких вона зображена із травмами, отриманими внаслідок замаху.

Також активісти запалили фаєри та петарди, які досить гучно вибухали під входом до будівлі суду.

Адвокат Павловського Максим Болдін сказав журналістам, що вважає це порушенням громадського порядку.

Читайте такожВбивство Гандзюк: Павловському пом'якшили підозру і можуть випустити на свободу

Довідка УНІАН. Громадська активістка Катерина Гандзюк померла у київській лікарні 4 листопада 2018 року. За три місяці до того в Херсоні невідомий хлюпнув їй в обличчя сірчаною кислотою, жінка отримала хімічні опіки більш як 30% тіла.

За підозрою в участі або співучасті в замаху на вбивство Гандзюк було затримано шістьох осіб. У серпні з-під варти звільнили одного з підозрюваних - Миколу Новікова - через відсутність в його діях складу злочину. Під вартою перебувають Сергій Торбін і Микита Грабчук, іншим - В'ячеславу Вишневському, Володимиру Васяновичу і Віктору Горбунову суд обрав запобіжні заходи у вигляді цілодобових домашніх арештів.

В організації вбивства підозрюють голову Херсонської облради Владислава Мангера.

Крім того, за інформацією ЗМІ, гроші за напад на Гандзюк підозрюваному в замовленні злочину нібито передавав Ігор Павловський – на той час помічник народного депутата від «БПП» Миколи Паламарчука.

Павловського за підозрою у співучасті у вбивстві Гандзюк було заарештовано 12 листопада 2018 року.

17 квітня 2019 року адвокат Павловського заявив, що його підзахисному змінили підозру зі статті (115) ККУ «співучасть у вбивстві» на м'якшу ст. 396 «приховування злочину», що передбачає значно менше покарання — до трьох років позбавлення волі, а також дозволяє адвокатам клопотати перед судом про пом’якшення запобіжного заходу.

Сьогодні, 18 квітня, засідання Шевченківського райсуду Києва суду з розгляду клопотання про зміну запобіжного заходу Павловському було перенесено на завтра.