На момент втечі військовослужбовець був чатовим внутрішньої варти / фото УНІАН

На Волині солдату-строковику, який 16 квітня втік з автоматом з військової частини та був затриманий 20 квітня, оголосили про підозру.  

Як повідомили УНІАН у прес-службі Державного бюро розслідувань, солдат зник разом з автоматом АКС-74, з двома спорядженими магазинами по 30 набоїв у кожному, і багнет-ножем. На момент втечі військовослужбовець був чатовим внутрішньої варти військової частини  А1008, що розташована у місті Володимир-Волинський Волинської області.

Читайте такожНа Волині затримали солдата-строковика, який з автоматом втік з військової частини

Відео дня

Як зазначається в повідомленні, строковик перебував у с. Радовичі Турійського району Волинської області, що майже за 40 кілометрів від Володимира-Волинського.

«Військовослужбовця затримано у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. При ньому виявлено зброю, з якою він покинув місце служби, а також боєприпаси та багнет-ніж. Причини свого вчинку військовослужбовець на даний час пояснити не може», - додали у відомстві.

Наразі слідчі теруправління ДБР, розташованого у  Львові, повідомили військовослужбовцю про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст.408 Кримінального кодексу України (дезертирство зі зброєю, вчинене в умовах особливого періоду).

Вирішується питання щодо обрання солдату запобіжного заходу. У разі визнання військовослужбовця винним, йому загрожує покарання у виді позбавлення волі на строк до 10 років.

Як повідомляв УНІАН, солдат втік з військової частини ввечері 16 квітня. На військову службу він був призваний у листопаді 2018 року Братським районним військовим комісаріатом Миколаївської області. З січня 2019 року проходив строкову військову службу у 14-й окремій механізованій бригаді.