Співорганізатор замаху на вбивство готував злочин декілька місяців / фото politie.nl

Поліція повторно затримала на виході з ізолятору співорганізатора злочину, який планував розстріляти жертву замовного вбивства, жителя Львова, з великокаліберного кулемета.

Про це повідомив перший заступник голови Національної поліції – начальник кримінальної поліції В’ячеслав Аброськін.

За його словами, співорганізатор замаху на вбивство готував цей злочин протягом кількох місяців.

Відео дня

Поліцейські затримали злочинця у Васильківському районі Київської області у той момент, коли усе було готове для здійснення задуманого злочину.

«Вбивство планувалося із застосуванням кулемета калібру 12,7 мм, з якого жертву мали розстріляти на відкритій місцевості. Дальність пострілу з такої зброї становить 3,5 км, що могло призвести і до численних інших жертв серед випадкових людей», - сказав Аброськін.

Читайте такожУ ГПУ спростували інформацію про замах на Зеленського (фото)

У поліції повідомили, що попри представлені речові докази, Святошинський районний суд Києва обрав затриманому запобіжний захід у вигляді арешту з можливістю внесення застави у розмірі 192 тис грн.

Підозрюваний скористався цим і вийшов на волю. На виході з ізолятора тимчасового тримання поліція затримала його повторно – вже за підозрою у причетності до інших, не менш тяжких злочинів.

«Наразі ми направили до прокуратури всю доказову базу, задокументовану відповідно до чинного законодавства. Сподіваємося, прокуратура прийме законне рішення та ізолює особливо небезпечного злочинця від суспільства. На наше переконання, такі громадяни, підозрювані у скоєнні тяжких злочинів, мають перебувати за ґратами без права можливості внесення застави. Інакше завтра нас можуть чекати нові зухвалі вбивства», - наголосив Аброськін.

Як повідомляв УНІАН, в котеджному містечку під Києвом, неподалік від маєтку Зеленського правоохоронці затримали кілька людей зі зброєю та боєприпасами різного калібру та типу. Спецоперація відбулася в силовий спосіб із застосуванням зброї. Ніхто в ній не постраждав. У поліції певні, що затримані готували не один злочин. Чи планувався замах на Зеленського - правоохоронці не коментують.

У свою чергу народний депутат від "Народного фронту" Антон Геращенко написав у Facebook, що "поліцією в безпосередній близькості від будинку одного з кандидатів у президенти України була затримана група осіб, що готують вбивство з мотивів помсти. Ця група переобладнала джип "Тойота Прадо" під своєрідну "тачанку", встановивши замість задніх сидінь крупнокаліберний кулемет ДШК, убивча дальність якого становить понад три кілометри".

Пізніше в Генеральній прокуратурі заявили, що затримана поблизу с. Іванковичі Київської області озброєна група осіб готувала злочин проти одного відомого кримінального авторитета, а не кандидата в президенти.