У Генеральній прокуратурі заявляють, що затримана поблизу с. Іванковичі Київської області озброєна група осіб готувала злочин стосовно одного відомого кримінального авторитета, а не кандидата у президенти.

Відео дня

Про це на своїй сторінці у Facebook написала прес-секретар генпрокурора Лариса Сарган.

За її словами, у межах досудового розслідування у кримінальному провадженні за ч. 1 ст. 14, ч. 3 ст. 289, ч. 1 ст. 263, ч. 1 ст. 348, п.п. 11,12 ч. 2 ст. 115 Кримінального кодексу України, 15 квітня Головне управління Національної поліції у Київській області за процесуального керівництва прокуратури області затримали озброєну групу людей, які під час затримання чинили опір працівникам поліції.

За попередньою інформацією, вказані троє осіб готували злочин проти одного відомого в злочинному світі авторитета на замовлення поки невстановлених осіб.

Читайте такожЗ'явилися подробиці і відео затримання озброєних людей біля будинку Зеленського (фото, відео)

"Водночас, - наголосила Сарган, - затримання відбувалося в лісі, поруч з дорогою, яка веде до села Іванковичі. З огляду на те, що багатьом ЗМІ відомо, що саме в Іванковичах проживає сім’я кандидата в президенти України Володимира Зеленського, окремі засоби масової інформації через допис одного з народних депутатів помилково почали трактувати дану подію як можливий замах на нього.

Офіційно заявляємо, що жодного відношення вказана затримана група осіб до кандидата в президенти України Зеленського не має і в правоохоронних органах відсутня будь-яка інформація щодо готування ними злочину стосовно останнього. Натомість злочин вони готували стосовно іншої особи, яка за збігом обставин також проживає неподалік".

За словами Сарган, правоохоронцями була проведена довготривала і кропітка робота з метою запобігання скоєнню особливо тяжкого злочину, яка вчора дала свої результати. На даний час готуються клопотання про обрання їм запобіжних заходів. Досудове розслідування триває.

Всю можливу інформацію з даного приводу буде надано згодом, запевнила прес-секретар генпрокурора.

Як повідомляв УНІАН, за даними низки ЗМІ, в котеджному містечку під Києвом, неподалік маєтку Зеленського правоохоронці затримали кілька осіб зі зброєю та боєприпасами різного калібру та типу. Спецоперація відбулася в силовий спосіб із застосуванням зброї. Ніхто в ній не постраждав. У поліції певні, що затримані готували не один злочин. Чи планувався замах на Зеленського - правоохоронці не коментують.

У свою чергу народний депутат від "Народного фронту" Антон Геращенко написав у Facebook, що "поліцією в безпосередній близькості від будинку одного з кандидатів у арезиденти України була затримана група осіб, що готують вбивство з мотивів помсти. Ця група переобладнала джип "Тойота Прадо" під своєрідну "тачанку", встановивши замість задніх сидінь крупнокаліберний кулемет ДШК, убивча дальність якого становить більше трьох кілометрів".