Підпал стався в ніч з 6 на 7 травня / фото КУ "Центр-077"

В Одесі на Куликовому полі троє невідомих чоловіків підпалили квіти, принесені до Будинку профспілок в пам'ять про загиблих 2 травня 2014 року.

Про це повідомили в комунальній установі «Центр-077».

Відзначається, що співробітники установи за записами, зробленими з зовнішніх камер відеоспостереження, відстежили пересування молодих чоловіків центральними вулицями міста.

«Троє хлопців, які «мирно гуляють», - зовсім не аматори прогулянок і видів нічної Одеси. Це троє паліїв у прямому сенсі цього слова. Чіткі, злагоджені дії виконавців цього блюзнірства красномовно свідчать про добре продуманий і спланований злочин», - заявили в «Центрі-077».

Читайте такожРічниця 2 травня в Одесі: у поліції назвали кількість осіб, які взяли участь у заходах

За даними установи, підпал стався в ніч з 6 на 7 травня біля головного входу в Будинок профспілок. Тут багато квітів, покладених в пам'ять про загиблих на Куликовому полі.

На оприлюдненому відео видно, як троє молодих чоловіків, які прямують до Будинку профспілок, «попередньо обстежують околиці будівлі на предмет небажаних свідків».

«Приблизно о 02:30, усі троє, по черзі, від правого кута будівлі проходять повз місце, де розкладені квіти, записки з іменами загиблих, фото жертв трагедії. Перший проводить остаточну розвідку, другий - обливає ділянку горючою рідиною, і, нарешті, третій підпалює залите місце», - повідомили в установі.

З місця події вони поїхали в таксі, яке чекало на них неподалік від Куликового поля.

В Одеській міськраді назвали інцидент «цинізмом» і «стрімким падінням морального рівня в суспільстві».

Також в «Центрі-077» відзначили, що зібрали достатню кількість відео-доказів і закликали органи правопорядку до співпраці для притягнення підозрюваних до відповідальності відповідно до чинного законодавства.

Як повідомляв УНІАН, 2 травня 2014 року в Одесі в результаті масових заворушень за участю проросійських і проукраїнських активістів загинули 48 людей, постраждали - близько 250. Зіткнення почалися в центрі міста, де було застрелено шістьох людей. Відтак проукраїнські активісти прийшли на Куликове поле, на якому розташовувалось наметове містечко сепаратистів. Намети спалахнули, почалася пожежа в Будинку профспілок, в якому також загинули люди.

2 травня 2019 року з нагоди п'ятої річниці подій в Одесі відбулися масштабні акції, зокрема й - біля Будинку профспілок.